Pages

topbella

Saturday, 31 December 2011

im hepi today!!

Salam...

aq rse kowang mesti leh agak kan napew ak hepi sgt2.... heheh ni sbb aq dpt jalan2 ngan dier...
ak nak hepi arini sbb ak takut next time aq x kan hepi da..
mn taw kan.... hehhehe kdg2 dy berubah ..dy sekejap ok sekejap x.. hurmm tu yg aq pelik tu..
tp pape pom ak taw ak x kan berubah..sbb hati ak mmg dgn dier.. n aq harap ALLAh akn makbulkan doa ak tuk jadikan dy suami ak..AMIN.....


Kitaowang pom lau p jaln2 tpt same jew..heheeh tp tu x penting bg ak dpt jmpe dy pom da dikira besh...
n ak paling sonok  ble dpt jmpe dier..hehhehhe i want this being forever.... 
AMIN.............

Monday, 26 December 2011

TEman Rapat....

SALAM....

erm... ak buntu sgt2...kowang ingat kan td aq ctew sal ap yg dy nak gtaw kat ak apew yg adew kat LUBUK HATI dy kan....
aq da taw semua da skunk...tp aq mmg masih x tenang ag n kompem2 hati ak kecewa glew n sakit glew...
mn x nyew.. ak mmg syg dy sgt2...tp lau ni da keputusan dy tuk jd teman rapat ak... ak terima..
tp aq still x berputus asa sbb hati ak masih pd dy n ak x kan buka pintu hati aq untuk sapew2...
Kitaowang still kapel....tp lbh pd teman rapat...


ermmm td time dy gtaw kat ak hati ak cm x leh nak hidup da... ak pom x taw la... sedih tu mmg x leh nak gambarkan da... dy nak masa... takpe..aq bg dy masa.. ak bg dy byk mana ruang dan masa yg dy nak...
asalkan org yg aq syg lega... hati aq x pew... dy ckp insyallah aq akn dpt time dy slow2...


ak pom harap ALLAh kuatkan diri ak n TENANGKAN diri ak tuk cobaan ni.. ini aq anggap cobaan dlm hubungan aq ngan dy...
ak akan sayang MUHAIMIN sampai ble2....
n aq yakin jodoh aq adalah dy.. AMIN.............................


wassalam..

Sunday, 25 December 2011

penentu segalanyew......

Salam...

Apew kaitan ek tajuk ni ngan ap yg aq nak ctew ni???? byk kaitannyew lau kowang nak taw sgt2....
aq sendiri pom x taw nak mula dr mn..aq sedih nak ctew n nk taw hal sebenar..tp pd saat ni ak mmg x tahu papew pom ap yg dy nak ctew kat aq... hari ni.. dy akan ctew ap yg dy rse selama ngan aq n dy akn ctew apew yg ad dlm lubuk hati dy..
aq x nak perasaan paksa memaksa dlm diri n hubungan kami... aq bole agak apew yg dy bakal ctew kat ak adalah benda yg akn mengecewakan aq n menyakitkan hati ak... ak taw!!
tp itu mungkin ketentuan ALLAH ...lpas ni aq hanya berserah sahaja.... even perasaan aq akan terluka 97% ...aq x kisah asalkan org yg aq syg puas..n bole luahkan semua benda n apew yg yg bermain lam LUBUK HATI dy....
apew2 pom t n apew yg dy gtaw kat aq pasni INSYALLAH aq akn time ngan hati yg terbuka... 
kuatkan semangat aq YA ALLAH!!! TENANGKAN JIWA aq YA ALLAH.... berikan aq sesuatu n kabar yg bermakna untuk hambamu YA ALLAH...sesungguhnya aq mmg syg dy sgt2... tp jika itu takdir kami YA ALLAH aq terima seadnya... AMIN...






Wasalm...

sepupu ku da bertunang!! ◕ ‿ ◕

Salam...

heheh ha............... ni nak habaq mai ni.... cuti2 skulah ni ramai la yg amik peluang nak kawen n nak tunang2 ni kan... heehh sepupu aq pom same la... aq nak ctew bkn sal wedding dy..tp sal hari pertunangan dy jew la.... 
tema???? heheh t aq upload t kowang tgk sendiri ekk warna ap tema dy bertunang....cantek??? of coz la..tgk sepupu sapa lak...yg ni sepupu belah ma aq... lau belah abah aq majoriti da kawen cume family aq jew x dew sape ag..hehe mb turn aq kot pasni... heheh (gataiii)... ckit2 jew...


BTW ak nak ctew sal harini la... dy tunang...5 balas 7 dulang...heheh apew tu?? ak pom x taw men hentam jew...bkn taw pom sal adat2 td..tp td aq tgk aq malu lak..heehh nak tunang mcmmn ni lau malu2 sgt ..da la org tgk.. aduishhhhhhh


aq nak tunjuk kat kowang pic2 sepupu aq tunang ..hehehh nak upload byk x larat la.... ak upload ckiy2 da la..
ok??? kowang enjoy ekkkk 















hehheeh tu dy!!! posing2 .....hehe k la... tengs cudi bcew bloh caye.. heheh 
wsalam..

Saturday, 24 December 2011

aK bt semua ni mmg Tuk dier.. :)

Salam...

Kowang kompem2 leh agak kan apew yg aq nak tulis kan..n sape dier yg aq mksdkan..btul x??? hehhe Aq da agak sbb kowang kan bijak!!
Ak ni bdn gmuk...x cntik sgt pom... tp alhamdulillah dy leh time keadaan ak mcmni..Aq ingakan x dew la org sudi nak kt aq ngan BODY mcmni..hehhe
Aq pom mcm pompuan2 yg len gak..nak body cantek2 tp nasib ak dah dilahirkan mcm ni Tp! x bermakna aq x bersyukur ek..aq bersyukur ALLAH da kurniaankan aq kesempurnaaan fizikal berbanding hambaNYA yg len...
Aq mmg nak sg dpt body cntek.. Td ak g jalan2 ak tgk satu kapel tu sama cntek sama pdn..jelez aq tgk..hehhe lau ak ngan dier.. kompem2 mcm blue hippo..kan??
Sbb tu aq usaha kan diri aq gak tuk jd cntek dpn2 dier...hehe
bg aq ap yg ak bt x bodo...heheh sbb berbaloi.. aq nak sentiasa nampak cntik dpn dier..sbb dier selalo gtaw ak yg  "sayang kena nampk cantik n bergaya dengan abang " hehhe sbb tu ak nak kurus..tp aq da usaha  lama sgt la nak tgk hasilnyew..kdg2 nak jew ak potong2 lemak2 yg ad kat badan aq ni...
Tp aq pom bt semua ni tuk ak gak.. hehe supaya senang ckit nak cr baju2 cantek..ni ssh jew huhuhu :(
aq ni mb amik masa lama sgt kot nak kuwus sbb ak dr bby ag ak da mcmm ni... skunk ni ak mmg ad feel nak kuwus sgt2... sbb bwu blik lepak ngan adik bradik aq td... nampak body2 awek2 kat luar sana perggghhh cantek!!! hehe jelez glew... 
k. la... ak rse cni jew kot ak nak bebel sal body aq hahhahaah x la..sal ap  yg ak rse harini... 


chow dlu k
wsalam...

Friday, 23 December 2011

Ak Ske lagu2 Nasyid...

SALAM...

Kowang ske x lagu nasyid??? bkn apew..ak ni lau dgr lagu nasyid ni jd len mcm ckit.umppp dy tu ad...hehe ak paling best lirik lagu ni...


PERMATA YANG DICARi..

Hadirnya tanpa kusedari
Menggamit kasih cinta bersemi
Hadir cinta insan padaku ini
Anugerah kurniaan Ilahi

Lembut tutur bicaranya 
Menarik hatiku untuk mendekatinya
Kesopanannya memikat di hati
Mendamaikan jiwaku yang resah ini

Ya Allah
Jika dia benar untukku
Dekatkanlah hatinya dengan hatiku
Jika dia bukan milikku
Damaikanlah hatiku
Dengan ketentuan-Mu

Dialah permata yang dicari
Selama ini baru kutemui
Tapi ku tak pasti rencana Ilahi
Apakah dia kan kumiliki
Tidak sekali dinodai nafsu
Akan kubatasi dengan syariat-Mu
Jika dirinya bukan untukku
Redha hatiku dengan ketentuan-Mu

Ya Allah 
Engkaulah tempat kubergantung harapanku
Kuharap diriku sentiasa di bawah rahmat-Mu

Thursday, 22 December 2011

Jgn kata ke org lau diri sendiri pom Bt...♣ ♣

Salam..

Ni bkn nak mengumpat tp x taw la ORG tu ingat aq mengumpat kot...hehhe pdn muka KO!!!
ak x taw la ..lau mcm ni bek la aq x balik sbb bkn aq nak jmpe pom KO tu aq nak jmpe Mak Aq jew....Aq syg Ma Aq jew...Ko tu aq syg ckit jew... bkn apew..ko kate ak ske ckp hal org  abes  kO tu??? Bek sgt kew?? hey!! jgn ingat Ko tu ustaz Ko Jdi maksum..Ko tu same je ngan aq ske ckp hal org cme time ko tu ko x sdo!
Ko tegur org leb tp Diri sendiri tah p mana2 ble2 ak nak gtaw ni lau ko nak nasihat org PDg22 la Doe......
Jgn nak ckp lebih dr buat...Lau ko x seke org bt mcm tu..Ko jgn la Bt..Ko ingat Aq x taw ke...Dpn2 Aq pom kdg2 ko ckp hal rg Yg Tu x ngumpat kew owwww lupa lau pakai kopiah menda tu x jdi ngumpat la..jd nasihat kan....Bla la KO!!  same jew aq ngan Ko pom.....


Menda ni x kan timbul pon dan aq x kan mrh pom lau Ko tu x nyibuk hal Aq....
aq x ske mrh2 mcm ni tp skunk mood aqmmg tgh geram sgt2...aq x taw nak ngadu kat sape... jd Uncle Blog jew la yg sudi dengar even x dew org baca pom aq langsung x kisah...huhuhuhuu


K la... Aq rse sampai cni jew kot mlas nak mrh2 lak..aq nak g jaln2 lak p KARNIVAL ALHIJARAH amik tenang2 ckit..... tattatat  cayunk kowang taw!!

x sdap hati mlm ni :(

SALAM... :)

12.40 P.M ....ermmmm aq x pnh pom tulis pg2 mcm ni...sbb ak ni bkn rajin sgt nak tulis2 blog ni.tp aq x taw x luah kt mn nak sdapkan hati ak..huhuhuhu 
Mlm ni aq rse mmg x sdap hati sgt..sal abe aku la.... Dy mmg x bape chat kot..dy pening2.. dy nak tdow awl..takpe la ak phm..tp ak cm x best jew rse.... mb perasaan ak jew kot maklumla aq ni mmg ske je pk bkn2 hehhehe
Nak bt mcmmn da mmg aq jenis mcmmni...aq x nak pk pom ak kena pk gak..aq rindu glew2 kat DYE....
Aq nak dy adalah jodoh Aq dunia n Akhirat... AMIN...
Mb perasaan ak jew kot yg tah pape la mengarut sekali pk yg bkn2..DYE da gtaw td jgn pk bkn2...tp kdg2 aq tgk dy brubah..kdg2 ok.kdg2 x..Aq jd takut..mmg aq mengaku..Aq takut kehilnagn DYE n cinta DYE..tp x bermakna Aq x takut kehilangan cinta ALLAH...yg ,tu aq mmg takut la beb...  :)
tahla..kowang mb rse cm aq ni bodo kan nak kt dy glew2 tp takpewla..itu aq ..hati aq mmg x leh time da org len..aq hanya nak dy sowang jew dlm hati aq...aq x putus2 doa moga ALLAH jodohkan aq ngan MUHAIMIN... hehhe tu nama DYE la... lau kowang nak taw...
ble je aq sbut sal jodoh2 ni kan..dpn dy ..dy mcm x bersungguh jew nak aq jd teman hidup dy.. cm aq jew yg lbh2..tp takpe..aq x kisah..selagi dy syg aq n aq syg dy aq doakan jodoh ak ngan dy panjang sampai mati...
YA ALLAH ENGKAU MAKBULKANLAH DOA HAMBA -MU SESUNGGUHNYA AKU MEMANG MENYINTAINYA N AKU X KAN MELUPAKAN -MU ...ENGKAU BAGILAH KAMI KETENANGAN DUNIA DAN AKHIRAT..DAN JODOHKAN SERTA SATUKANLAH KAMI YA ALLAH SAMAPAI KE SYURGA -MU...AMIN....

JODOHKAN LAH AKU NURUL SAKINAH BINTI MOHAMMAD DGN MUHAIMIN MAT LATIFF 
KUATKAN LAH JODOH KAMI YA ALLAH...AMIN.. YA RoBBALAMIN.....

Wednesday, 21 December 2011

derak2 hehehehe ♥

Salam...

Bkn nak ctew apew pom..coz x dew yg menarik nak kongsi ngan kowang semua...aq cme nak share ckit2 jew sal td..heheheh
Maklumla..aq ni bwu jew dpt balik kg n bawu jew merasa dpt nek moto selepas sekian lama x bermotorsikal ni.. hehheheh yg syoknyew td g jalan2 sekitar2 KT jew...sbb cuaca x besh sgt pom.ujan benti ujan benti..mcm tu la...ak pom dh nek bingung da... BTW ak hepila dpt outing ,,even x benti mam pom.ak ingatkan leh la lepak lama2 ckit kat luar ..tp ad hal la plak..so..x leh nak continue nak melepakkan diri aq sana...
Nak p pantai ..tp ujan lak...angin kuat sgt.. x syok la..tambah2 org x bape nak ramai time tu..ak kuar pom time kul 11 ke tas kot... sbb nak p pom byk songeh sgt tu....hhhe
Klah aq rse campai cni jew la yg ak nak share ngan kowang ..ak pom x dew menda menarik sgt2 pom..hehhe BUT thankss coz sudi bce blog ak k...
 cayunk kowang ...... :)
wassalam  

Monday, 19 December 2011

✿ Kalumpang!!! ✿

SALAM...

Lau nak ctew sal kalumpang di byk..tp aq x nak ctew apew itu kalumpang tp aq nak ctew ke-BESH-an kalumpang tu..heheheh lau kowang duk area tanjung malim..kompem2 kowang knl tambah2 dak2 UPSI kompem2 kenal kalumpang tu ap..


aq p kalumpang ngan member2 ak...time tu ak x dew kelas..plan lak last minit  da la x dew makanan nak bwk.. :) tp syok gak  sbb last2 mlm nak p sana kitaowang p neli brg ckit2 nak bwk makanan p mandi2 kalumpang..
kitaowang bkn jew berenang2 ekk heeh tp ngan terjun2 sekali da..da mcm2 ikan da kitaowang bt ad yg peguin, DUGONG pom ad yg x leh bla ad member ak perasan nak bt DUYUNG hahahhahah lau mcm peguin ad iras la..heheh
 Balik tu kowang taw x kaki kitaowang sume da lebam2 luka...yg ak peliknyew ak la yg kena pling truk abes lebam satu bdn..ak ctew kat "ABANG" ak..dy suh p klinik ak da p da..tp lebam2 tu x ilang pom...kesan lebam lau bdn mmg lama ckit.. lps tu ok la lps sapu obat..heheh          
::: (\_(\
*: (=’ :’) :*
•.. (,(”)(”)¤°.¸¸.•´¯`».



Lau kowang nak tgk ak nak tunjuk heheh pic2 kitaowang kat KALUMPANG...enjoy ekkkkk


                                                 
           .•¯(_.•¯(_.•¯(_mula2 sampai heheh)¯`•._)¯`•._)¯`•.


            
 +*¨^¨*+(x mo lmas2 ...)+*¨^¨*+ 


                                                       
 
 



tengsss sudi bace blog sayew....hehheheehe


wassalam...

InsaN Digelar..

My Photo
kaykay pro
Nama penuh saya NURUL SAKINAH BINTI MOHAMMAD.Org pggl saya simple jew..KAYKAY..simple kan?heheh tp saya suke nama tu..sbb senang nak pggl..UMo??? tanye sendiri tuan dy ekk..hehehe so...Jd follower saya ekk..heheh
View my complete profile