Pages

topbella

Sunday, 29 July 2012

akhirnya!!!!

SALAM...


entry kali ni mmg khas untuk hati ak hahhahahah byk cntekkan men hati2 la plak.. waduh2 gawat ni ....ak sbnarnya hepy sgt3!!! even tak leh nak hepy tuk selamanya tapi leh hepi bt masa ni.. ap yg ak tunggu  da muncul n saat tu benda yg paling ak nanti2kn sgt3...
duit???? tak3 kawen??? lg la tak awal lg la.... haaaaaaaaaaa btollllll dy  da gtaw sal hbgan kami kat family dy..even tak scr formal pom at least ALLAH da dgr permintaan ak time bln2 posa ni hehhe ALHAMDULILLAH!!!! yg tu mmg ak tunggu sgt3 ak ingatkn dy x nak knlkan ak ngan family dy dah tp ak harap dy mmg serius ngan ak tu jew ak harap.... TEMUKAN DIA DLM ISTIKHARAHKU SEBAGAI JODOH YG TELAH KAU TETAPKAN DI LUH MANFUZ amiiiiiiin

Sunday, 22 July 2012

TUDUNG COMEL LOTE!!!!!





                                                     RM45 SEHELAI


                                                  RM 30 SEHELAI




Berminat??? SMS sy ke no 0192960729 atu Pm fb kaypro91@yahoo.com

Tuesday, 17 July 2012

start berbussniessss

SALAM.


mula2 sekali nak ucap tme kasih byk3 pd sapew2 yg folloe blog aq....yewla..x popular pom tp nk gak ad org pollow heheh (perasan) BTW ak bkn nak ckp sal follow memollow ni tp nak ctew sal keje ak time cuti2 sem ni..kwn2 ak da dpt 3  4 ratus da ak ni dpt rm20 jew seminggu patut x??? x patut x patut kan???
ak da bt busniess tp x leh ctew ag la kat kowang busniess ap t tkut x menjadi ak gak yg malu kn...heheeeh. aq da cr duit ckit2 leh la berjoli2 ckit PTPTN tu  x leh berjoli ak hadkan tuk yg penting jew lau nk berjoli gne duit pendpatan sendiri hehhe kan?? setuju x??? ak punyer pengalman pom x meluas sgt lam busniess ni cme ckit2 tu adlah boleh la campur3 jadi byk heheheheh
k lah.. ak nak out da ni pew2 ctew t ak update sal busniess ap ak bt ekkk hehhe tatatat muahhhhhhhhhhhhhhhhh


wsalam....

Saturday, 30 June 2012

1 JULAI 2012

SALAM..


sepatutnya aku akan rasa hepy ngan tarikh tu sbb tu tanda 1 tahun perhubungan kami...tapi ak rasa cam sebaliknya..Aku rasa dy lupa tarikh tu..
semalam ak meseg dy.. ak ucap ulangtahun..mcm bese dy balas mcm x nak balas jew..
kadang2 hati ak ni nak pk bkn2 gak ..ak ni manusia jew.. tp ak tolak semua tu kat tpi.. ak malas nak pk sgt2..agpom hbgan kami ni panjang lagi...skunk dy dah masuk alam keje.. n ak x taw dy bribah ataw tak.. tp tula yg ak tkut sgt2..
ak ingtkn ulangthun ak yg  1 ngn dy ni bermakna la..tp tak.. ak sowang2 jew syok sendiri... skunk ak mmg dah nekad.. semua ak letak pd ALLAH


jika benar dy untuk aku satukan lah ak ngan dy jika tdk. ak terima ngan hati tenang YA ALLAH...
satuan hati kami YA ALLAH......



Sunday, 10 June 2012

nak balik!!!!

SALAM...


Actually aku da lama da x update blog ni sbb x pandai nk guna design blog baru ni huhuhuhu.BTW ak nak kemaskan blog ak ni kena la belajar ckit2 heheheh.. apew ak nak ctew ni x dew sangkut paut pom ngan update2 ni..hehhe cuma ak da lama x balik kg.... yewla ni minggu exam ak, ad 2 paper ag esok ngan 16.JUN huhuhu, lama lg tu..kowang pom mesti puan lau tunggu  lama2..


Balik ni best ckit sbb pose ngan raya sekali ngan fa,ily hehe x yah berjauhan ngan adk2 aku n mak ayah ak. ag satu x sbr nak tgk menda bru yg ad kat umah..apew??? nak taw gak..hehe tungguuuuuuuuuu t lau ak da tgk menda BARU tu ak update ag ekk heheh


oklah da maghrib ni ..nak kena solat dulu tata
wssalam...



Sunday, 6 May 2012

Bermain2 dengan dak2 nakal n cumilll

Salam...


meh nak ctew sal dak2 nakal ni..ni bkn dak tepi2 jalan ... ni dak kat prasekolah..nakal sgt2 da la ck banyak hadoii pening kepalo eden ni...  nk jd jodoh ngan dak2 ni sbb kena siapkan assigment yg diberi KHAS tuk kami p jumpa ngan diowang.hehhe seb bek la cikgu2 kat sana ok..pahni lau praktikal btoi2 cr cg mcm tu jew la..syok ckit dpt mrkah kan..hehehe .
nama dak2 ni, RYan... DIvya... Muadzz ramai ag la..heheh cni cmpur india, cina n melayu... sbb tadika perpaduan la katakan.. cmpur2 la..hehe ni pom first time dtg cni da la jauh...yg bestnyew drive sendiri KOT....
kowang mesti n tgk kn muka dak2 ni hehe jap2 ekk ak tunujk....








Saturday, 21 April 2012

AL-fatihah....

SALAM...


KHAS ak tujukan entry ni tuk kwn2 satu kos ngan ak (PAKK) atas peninggalan seorang sahabta kita...Fatimah Amina.. petang td jam 5.15 petang... 21/ 4/2012  semoga pemergian beliau ditempatkan dikalangan orang beriman..AMin....


Mesti kowang pom dgr kan sal cerita2 ni kan?seorang dak UPSI maut jatuh bangunan.... ak ag la terkilan...kwn sekelas ak tu kot...huhuhuh dahla bwu jew ptg td ak jumpa ngan dy... terkilan sgt2.. kdg2 tiba2 teringat..yewla..even kte x bek pom ble nama pom kwn satu kos n SATU KELAS!!! mana tak terasa kan... Sok lau x dew papew hal ak akn berangkat ke JOHOT kat tempat arwah...harap2 semua berjalan lancar.. lau kowang nak tgk pic bkn ak x nak kasi...tp ak rse lbh bek ak x post kt cni sbb taku aibkan arwah....papew pom..AL-FATIHAH tuk arwah FATIMA AMINA..amin...
WASSALAM..

Monday, 16 April 2012

CINTA BUAT EMELDA

SALAM.....


ha.......... apew cer ngan ctew ni??? tamat x ag??? hehhehe ctew ni best tu...ak ske..tp x bapew nk phm ctew ni.hehe apew2 pom kte tunggu jew ENDING tu k...tp bkn entry ni ak ctew sal ALMY NADIA kew FIZO kew..mmg tak rrrrrrrr hahhaha bkn ak minat pom diowang ak minat sowang jew lam tu teka2 sapew??? hehhehhe USTAZ DAWAMI!!!! heheehe yak knl?? mmg x knl la sbb tu bkn watan dy lam ctew tu ORG tu pegang watak HAKIMI lam ctew CINTA BUAT EMELDA... doktor tu...heheh ensem kan..ak mnt dy jew..yg len ak x minat..hahhaha best2......


huhuhuhuhu
apew yg best tentang dy??? dy muka caAU MERASUK pegang watak ustaz..lam ctew ni pgg watak DOKTOR 2...hahahah
pew2 pom gudluck AZREL ISMAIL..lau blh brubah la ek benti lakonan heheh wt keje len.. syoknyew lau btul jd kan hahaah leh msuk minang ak haaahah k la mengarut da ak ni ak nk out da ni...
wssalam...



terbaik!!!!!!!!!!!!!

Saturday, 14 April 2012

Tak taw la....

SALAM....
 mlm ni ak x taw la rse cm x dew mud sgt2 ak x taw psal apew..ak kt umah skunk ni sok mlm ak nk balik upsi da... tp sejak ak balik2 ni ak tgk adk bradik ak terutama yg tu....huhu nmpk cam benci sgt kt ak..ak x taw la nape ..even ak da leh agak ap..ak mlas nk pk..tp cuba bygkan lau kowang balik umah kowang tgk muka adk kowang mcm ....tahla nk kate adik sendiri..x bek lak..tp ak x nak tpu la... ak x benco dy tp ak taw dy x ske ak..n ak taw napew...biarla yg lepas tu lepas la..ak taw la KAMI clap dulu..n sume tu KAMI ngaku ...tp x kan nk hukum sampai mcm tu...ak x taw la..mcmmn...tp hati ak x tenang...ak x nak hbgan adk bradik ak keruh sbb menda kecik...ak x nak berdendam ataw simpan mrh2 pd mn2 adk bradik ak..tp ak harap ALLAH jadika yg terbak tuk KAMI n adk bradik ak...n ak harap...DIA boleh ushakan mcmmn ujian yg hadir lam hbgan kami...AMIN......




WASSALAM...

Busniess hehehe

SALAM...

hehhe tajuk diatas xdew kaitan ngan mn2 pihak pom ek.... hehhe tp berkaitan ngan yg hidup... bkn ak la nk busnies...ingat x ak ckp DIA nk gta somthing kt ak tu...yg tu la dy nk gtaw ak heheh dy p kursusu busniess kat hotel 2 hari 1 malam...tp x gtaw ak..pas kursus tu bru dy gtaw ak..heheh ak ingatkan apew...tp ak tumpang hepi tuk dy n ak doakan dy dapat capai yg dy nak amin,..., doakan sekali tuk ak n dy k...moga2 hbgan kami kekal sampai kami kwen n samapai ke SYUGA...amin........ heheheh... nk ckp byk2 pom ak x pandai sgt nk pok pek2 cni..kat luar boleh la..hehe
ak tulis ni pom sbb x nak kowang tertunggu2 surprise tu..(mcm la ad yg bcr blog ko)...hehheeh,,,
k la...nk out da ni... 
wsalam...

Saturday, 7 April 2012

surprise???

Salam...


Sebelom tu.... kowang mesti tanya2 kn surprise apew tu??? hehhe ha....... bkn tuk kowang surprise tu..tp tuk ak gak...sbb ak pom x taw la apew surprise yg Si DIA nk habaq mai tu hehhehe.tp semalam ak tanya dy da.. dy kata menda tu hepi...heheh lau positif lega la ckit hati ak ni...lau tak.maunya ak paksa dy gtaw gak semalam heheheh..jahat?? ishhhhhhh ne ad jht..sbb x ske yg negatif2 ni... hehe apew2 pom sama2 la kte tunggu apew yg surprise sgt yg dy nak gtaw ek..hehheheh 


k la...ak nk p kejut dy tdow jap..da kul 12 lbh x bgn2 ag ni..heheh kata nk gtaw something hehe kowang tungguuuuuuuuuuuu

Wednesday, 4 April 2012

Balik kampung la plak...

Salam.....


haha napak tak tajuk entry kt atas tu??? ha...... da dkt da 2...sok mlm aq da gerak balik kampung..asal excited sangat nak blik kampung ni??? ehheheh ak pom x taw napew..sbb kwn2 ak pom excited sgt kot..tambah lg ak dew bawak buah tangan tuk family ak tu yg ag syok haha...tp ak bkn balik tangan kosong ...tuk ak pom ak dew bawak balik sekali..ag bayak ak bawak drpd family ak....apew??? suke?? haha ske la sgt//bua tangan kena paksa bawak balik ni..lau ikut hati nk jew ak tinggal atas meja kat sebelah ak skunk ni.. x la berat sgt beg ak t...


Nak balik kampung ni kompem2 x bt keje sgt tp g derap lew..hehehe sbb memebr2 ak pom cuti sekali sama ngan ak so apew ag..PANTAI AIRPORT im comingggggggggggggg haha...roti payang !!!! suh abah belanja..banyak benda ag ni nk bt kt kg..cuti seminggu mn sempat..kurang2 midterm ni bg cuti sebulan 2..da ok la 2.hahahha (bg betis nak paha kn bg tapak kaki bwu tahu...)huhu
k la...ak tulis2 ni ak x mandi ag heheh  bwu balik kelas,,,, Bz2...PM la katakan..haha (perasanggg )
k la...ak nk chow dulu..
WSSALAM....





Saturday, 17 March 2012

TEMPATKAN USTAZAH YG AK SYG SGT DI KALANGAN AHLI SYURGA-MU

SALAM....

Telah tiba saat waktu kau tinggalkan kami
Kerana takdir yang Maha Esa telah menetapkan
Sedih rasanya hati ini bila mngenangkan
Kau sahabatku kau teman sejati

Tulus ikhlasmu luhur budimu bagai tiada pengganti
Senyum tawamu juga katamu menghiburkan kami
Memori indah kita bersama terus bersemadi
Kau la guruku kau juga ibu ku.....



Teringat lak ngan time aq skolah2 dulu..byk glew kenngan2 ak ngan ustazah...5CD... bg byk kenngan sepnjg ak kolah di SEKOLAH MENENGAH AGAMA KHAIRIAH KUALA TERENGGANU...
mula2 ustazah masuk lam kelas kami.. ak tkut sbb muka garang sgt... lpas je ustazah bukak mulut..kami terus gelak heheheh ustazah ni x garang upanyew lawak adlah....


KENANGAN AK, DYE n KWN 5CD


pling ak ingt sekali time subjek AQ..kowang yg satu skolah ngan ak mesti ingat kn..... hehhe ak ni mmg ssh ckit nk hafal2 ni pastu ak suh kwn ak pegang quran kt belakang ustazah pastu ak bt2 mcm hafal..heheh ingatkan kte da terer tp ustazah ag terer!!! dy cubtttttttt ak hihi sakit ... tp best sbb tu cubitan dr org yg syg ak..
time nk p amik brg dy ak suh ak sbb ak ni bdn bsr..heeh jd dy suh ak p amik brg kt kete dy.. nak tahu x cara dy pggl ak mcmn??? "budop CHATTTTTTTTTTT mai cni.." heheh ak pom ckp la x mo la pggl budak chat nk budop comel hhehe  ayat dy paling popular sebut n sapew2 yg dy penah ajar akn tahu ayat ni..."ak cubittttttttttt kan....." rindu ustazah..nk dgr ag ayat tu.... tp semua tu ak mmg x leh nk dgr n x leh nk tatap da muka ustazah..


Time last sekali ak jumpa ustazah..dy peluk ak kuat2...hehheeh n kata ustazah..."nikoh doh???" heeh ak ckp la bakal2 hehheheh.. n ayat last dy gtaw ak "kawen ekgi kabo orr"...tp...ustazah bkn sy x mo kabo tp ustazah x dgr ...sy akn kabo gok ke ustazah...tp sy tahu ustazah x kan dpt mai pom..n ustazah pom x leh bg hadiah time sy kwen kan..tp x pew..sbb sy yg akn bg hadiah ke ustazah...sy nk sedekahkan AL-FATIHAH pada ustazah..


USTAZAH....amanla ustazah dnung deh... semoga ALLAH menempatkan ustazah di kalangan ahli syuragaMU..
ilmu ustazah sy x kan lupa sampai ble2 ustazha...kenangan sy ngan ustazah.. ustazah x kan adew pengganti,,,, XKAN!!! n x sama ngan org len....


DALAM KENANGAN...


WASSALAM...

Tuesday, 13 March 2012

TAk sukew!!!!!!!!!!!!!!

Salam..
malam ni ak duk memerah otak nak siapkan tutorial akun ak ni...ak bkn rajin ke apew ke nk bt tutor ni..tp ak malas nak bt keje lmbt2 sbb banyk keje len ag ak nak settle pasni..huhuh apew yg ak nk nanges sgt2 ni sbb ak x paham bahasa englishhhh..ak x sukew bahasa tu!!! eiii adew x cara2 nak lari dr bahasa tu?? ak ingatkan pas amik ENGLISH COMMUNICATION sem 3 ..da x jumpe BI da..adew ag jumpew.mkin payah kot..bkn apew..akaun ni senang jew..tp ble da msuk BAhsa toge dy tu ak jd amik masa nak bt...ssh tu..ak ni da la mmg x pro bab2 BI ni..lau nak banding ngan dak form ! jauh la ak x terer hehheh..tp nak x nak pom ak kena usaha gak la..da MINOR ACCAOUNTING ..nak wt mcmm ne..huhu k la ak nak kena sambung belajar ENGLISH EDUCATION balik ni..nak suh jd cair kt mult ngan bibir ngan anak2 tekak sekali cair..heheh
ka la....
wssalam.,,,,

Monday, 12 March 2012

Ble tgn mengedik....

SALAM....


Da lama rsenyew Aq x update blog aq...aq tgk da berhabuk da...hehheheh tp x pew berhabuk pom leh gne ag..jgn rosak da....
trus jewla pd point ak nak ctew kt owang ek sbb ak x leh lama adew discussion lak pasni.heheehh
maklumla org x pandai kena p discuss2 ckit kan.hehehhe ishhhh da lari topik da...heheheheh
b4 tu ak nak tanay kowang...mnt lukis x???? hah??? x dgr...huhuhu heheh ak sbnarnyew mmg x mnt lukis2 pom.tp dua tiga hari ni assigmnet ak byk kena lukis.tbe2 lak tgn yg x dew kepakaran bolehlak lukis..eheh batai2 jew sbnarnye..berbakat gak la anak MOHAMMAD ni.heehe ingat kan x dew...BTW ak nak tunjuk kt kowang lukisna ak lukis..hehe cantek kew x cantek kew kowang nilai la...Aq tunjuk kat cik ABg ak dy x bg markah penuh pom.huhuhuuhu ingat kan dt 100 ke ..best gak kan heheheh...da la da la...ak nak tunjuk ni ..heheheh
enjoy ek....










ok x?? hehhehe k lah kwn ak da pggk tu t kena mrh lak..hehhe babai...
wssalam...

Thursday, 23 February 2012

Hanya ALLAH taw perasaan Aq...

SALAM...

Mula2 sekali ak nak  PASTE yg ni.... 
Kalau kita sukakan seseorang, jangan beritahu


si dia. Nanti Allah kurangkan rasa cinta padanya. Tapi luahkan pada Allah, beritahulah Allah. 


Allah maha tahu jodoh kita siapa. Jikalau Allah berkehendak, gunung pun boleh hancur lebur, 


kalaupun gunung boleh hancur lebur, bagaimana tidak dengan hati manusia yang lembut dan 


rapuh...


Begitula apew yg sy nak awk...even sy x ckp yg sy syg awk..tp tetap ad lam hati sy...n sy harap sgt Jodoh kte kuat sampai Kte kawen...Tu harapan saya...

sy Mb x taw isi hati awk mcmmn... tp sy taw awk ikhlas dgn sy...n sy harap ini berpanjangan sampai ble2...
kdg2 apew yg kte harapkan x jd..tp sy akan setiasa doa tuk hubgan kte skunk n pada masa akan dtg....





Friday, 17 February 2012

Jelezzzzzzzzzzz

SALAM...

lau kowang tgk tajuk entry kat atas tu kowang pk apew?? ha??? pakwe?? salah2...heheh ak jelez sal layanan mak ak jew.. mb kdg2 tu sume perasaan ak kot sbb ak ni ske pk bkn2 ..
bkn sowang jew ckp mcm tu hampir 50 % da ckp ak ske pk bkn2..tp kdg2 apew yg ak pk bkn2 tu mmg kenyataan..bknnyew ak men2 jew...hurm...
Ak x mo la ctew apew yg ma ak da bt tp apew yg ak nk ctew sal ak jelz ma layan ak berbanding adik ak..Mb apew yg ak bt clap kot..yewla..ak ni jht ckit lau nk banding ngan adik ak..huhhuh
Ak pom da tersasar jauh da..ak pom x taw nape..kdg2 ak bknnyew nk slahkan ma ak tp nmpk sgt kot...
Kdg2 mb clap ak sendiri kot..tp ak kena buktikan pd Ma yg ak btul2 da brubah tu jew yg ak leh bt...huhhhu]
K.la lau ak nk taip byk2 pom t terbomhkar lak hehe bek ckit2 jew..
kla ak pom d ank tdow ni NITEZZZZZZZZZZZZZZZZ


WSALAM

Saturday, 4 February 2012

Selamat Menyambut Maulidur Rasul....

Salam....


Sempena Maulidur Rasul yang disambut oleh semua Umat ISlam...aq nak share ckit2 sal perjalanan RASULLAH dan Para Sahabat baginda... aq nak ctew byk2 pom ak taw ckit2 jew..heheh lau nak ctew lebih2 kowang cr lam tenet ek... heheh


Dakwah Rasulullah SAW ketika Beliau dalam Perjalanan

Imam Ahmad telah memberitakan dari putera Sa'ad, sedang ayah Sa'ad sendiri yang menunjukkan jalan ke Rakubah (perjalanan di antara Makkah dengan Madinah). Berkata putera Sa'ad, bahwa ayahku telah menceritakan kepadaku, bahwa Rasulullah SAW bersama-sama dengan Abu Bakar ra. telah singgah di kampungku. Sebenarnya Abu Bakar ra. ingin melihat puterinya yang kecil sedang disusukan di kampung kami dan Rasulullah SAW pula inginkan jalan pendek ke Madinah. Berkata Sa'ad kepada Rasulullah SAW: "jalan melalui Rakubah ini ada dua orang perompak dari suku Aslam, dikenal orang dengan panggilan Dua yang terhina!, jika engkau ingin melalui jalan ini, kami akan menunjukkannya". Rasulullah SAW menjawab: "Tidak mengapa, tunjukkanlah jalannya kepada kami!". Berkata Sa'ad seterusnya: "Kami pun berjalan melalui Rakubah itu, dan apabila kami dilihat oleh dua orang perompak itu, salah seorang mereka berkata kepada temannya: "Ini orang dari Yaman, barangkali!". Apabila kita bertemu dua orang perompak itu, Rasulullah SAW pun menyeru mereka supaya masuk Islam, dijelaskannyalah kepada keduanya tentang agama yang diajarkannya. Akhirnya mereka berdua setuju dan memeluk Islam. "Siapa nama kamu berdua?" tanya Rasuluilah SAW "Nama kami?". Mereka tersenyum."orang panggil kami dua orang yang terhina! Barangkali kerana perbuatan kami yang jahat". "Tidak", jawab Rasuluilah SAW. "Tapi sekarang kamu berdua dipanggil sebagai dua orang yang dimuliakan, kerana telah dimuliakan oleh Islam. Kami sekarang hendak menuju Madinah. Nanti temui kami di Madinah!" Rasulullah SAW berpesan kepada mereka berdua.
(Musnad Ahmad 4:74; Majma'uz-Zawa'id 6:58)

Pohon Menjadi Saksi Pengislaman seorang Badui
Abu Abdullah An-Naisaburi (Hakim) telah memberitakan pula dari Ibnu Umar ra. katanya: Semasa kami bersama dengan Rasulullah SAW dalam suatu perjalanan, tiba-tiba kami ditemui oleh seorang Arab badui. Apabila kami berhampiran dengan badui itu, berkata Rasulullah SAW kepadanya: "Hendak ke mana, wahai teman?!". "Hendak kembali ke kampungku",jawab badui itu. "Mahukah engkau jika aku tunjukkanmu kepada yang baik?". "Apa itu?", tanya si badui. "Engkau bersaksi bahwa tiada Tuhan melainkan Allah saja, yang Esa, tiada sekutu baginya, dan bahwa Muhammad itu adalah hambanya dan UtusanNya",jawab Rasulullah SAW. "Siapa yang menjadi saksi atas apa yang engkau katakan itu?", tanya badui itu. "Engkau mahukan saksi? Engkau tak percaya kepadaku?!". "Ya, kerana aku tak kenal padamu!", jawab badui itu. "Baiklah", jawab Rasulullah SAW lagi. "Cukupkah jika pohon itu menjadi saksi?!", sambil beliau menunjuk kepada sebatang pohon yang berdekatan dengan karni. "Pohon menjadi saksi?", mata badui itu terbelalak, dia tertawa. Maka Rasulullah SAW pun memanggil pohon yang tumbuh di lereng lembah bukit itu supaya datang. Lalu pohon itu pun datang menyeret dirinya satu-satu hingga berdiri di hadapan badui itu. Dan beliau meminta kepadanya supaya menyaksikan bahwa apa yang dikatakan beliau itu adalah benar dan betul. Pohon itu lalu bersaksi dengan jelas, kemudian dia kembali semula ke tempatnya di lereng bukit itu. Orang badui itu terperanjat, dan tidak terkata-kata lagi. Kami juga merasa heran, namun begitu kami tahu yang berlaku itu adalah tanda mukjizat Rasulullah SAW. "Kalau begitu, aku percaya kepadamu!", jawab badui itu. Dia pun kembali ke kampungnya, sambil berkata, "Nanti, jika kaumku mengikutku, akan aku bawa mereka semua kepadamu". "Kalau tidak?". "Kalau tidak, aku sajalah yang akan datang kepadamu, dan duduk denganmu!"
(Al-Bidayah Wan-Nihayah 6:125; Majma'uz-Zawa'id 8:292)

Islamnya Buraidah bin Hasib ra.
Dan dari riwayat Ashim Al-Aslami yang dikeluarkan oleh Ibnu Sa'ad katanya: Apabila Rasulullah SAW berhijrah ke Madinah, beliau singgah di sebuah kampung bernama Chamim. Beliau bertemu dengan Buraidah bin Hashib lalu ia diajak Rasulullah SAW untuk memeluk Islam. Buraidah memeluk Islam bersama-sama dengan penduduk kampungnya, dan jumlah mereka sangat ramai, semuanya datang dari kurang lebih 80 rumah. Beliau bermalam di kampung itu, dan bersembahyang Isya' sedang penghuni kampung itu mengikutnya di belakang.

Mari kite sama 2 Berselawat keatas NAbi JUnjungan kte RASULLAH S.A.W

آللّهُمَ صَلّیۓِ ۈسَلّمْ عَلۓِ سَيّدنَآ مُحَمّدْ
Salam Maulidurrasul sahabat semua 


Tuesday, 31 January 2012

Gud news For me!!! hehehe

Salam....


ok........ lau tgk tajuk entry kat atas tu kowang mesti guess somthing kan??? tekala..... nak tgk btul kew x..
hehehhehe takpe la ..lau tunggu kowang teka t lambat lak ak nak gtaw GUD NEWS tuk ak ni hehehehe.
Actually menda ni simple jew sbnarnyew..x dew pape menarik pom bg kowang ..tp ak hepi sgt hehehe
maklumla bwu dpt KETE...heheh hah??? ishhhhh bkn dapat seJIBIK kete tu....tu mustahil ...i bknnyew anak DATUK...cucu DATUK jew.... dapt bawak kete la...heheeh yg hepi sgt tu sampaai jd GUD NEWS tu ak da boleh bwk jauh2 da...heheh semalam ak p amik adik ak ngan kete bkn dekat2 ekk jauh..hehhe sbanarnyew ak ni berani jew nak bwk tp ad gak takut ckit hehhe lpas ni x sia2 la lesen ak tu...
ha... ma ak pom x taw ak p amika dik ak sbb dy p skull so.. ak pom bawakla kete SOWANG2... mula2 takut gak ble tgk TRAFFIC LIGHT tp tu la yg ak nak ak nak sgt jmpe traffic light time bawak kete hehhe ak ingakan kete VIOS abah ak tu mati la time lampu jdik merah hehe tp kira pandai gak la ak bawak sbb x mati2 pom..heheh 
k la.. ak nak bebel panjang2 t hangus lak ikan yg ak greng dapur t ak nak bebel kat kowang.. ak lak kena bebel ngan parents ak..heheeheh ok guyzzz 
wsalam..

sekadar bercerita hehehehe :)

SALAM...

Mlm ni ak nak update nak crita kt sape2 yg ad follow blog ak heheheh...bkn crita hantu , cinta or lawak2..just cerita untuk menghilangkan bowink mlm ni... ermmmmm mn nak mula ekk crita2 ni????
lau nak ctew dr pg ag ak bt apew ek??/


Pagi td ak duk umah jew..tp apew yg bestnyew actually adik ak (dayah) tu suh ak p amik dy kat PSM (tpt dy amik lesen kete dy la 2...) tp ak cm x brani kowang tahu2 jew la bkn dy suh ak amik ngan moto tp ngan kete hehe tp yg syoknyew gak time ak p antar adik ak p sekolah tbe2 mai keberanian nak p amik dy kat c2..huhuh ak ngan braninyew p la amik dy heheh sampai gak ak nga kete kat GONG BADAK hahahhaha .Yg x leh nak tahan sgt ..lpas jew ak tgk muka adik ak ngan sengih2 (cam kerang busukkkkkk) ak trus rse lega hahhahaah ....
Tu hal pagi td..,,yg ptg td lg la power huhuhuhu td ak, kaklong ngan adik ak dayah tu..p jalan2 hehe cadang2nyew nak amik pic byk2 heeh tp bkn pic yg dpt tp p men game kat GIANT ...Syok!!!!!!!!!! tp adew yg x bestnyew dak2 laki kt dlm tu..aduishhh lau nak usha ckp jew la..hehhheh (galapsss) tp dak 2 sume bawah2 umo jew ..huhuhu adik2 la katakan...hehehhe tp tu hal len.. yg men game ni pom best...hehehhe tembak2... men racing kete.... huhuhuhu mcm2 la.... ak kuar pom bkn apew bowinkkk duk umah pom x dew apew nak bt gak..ermm.. enset ak??? lagila   x berbunyi.... cm x dew pape gak ak rse..hhuh 


k lah nak ctew lebih2 lebam t tgn ak nak taip2 ni t x leh nak masuk cincin nak kawen heheheeh...ok..tata


wsalam..

Wednesday, 18 January 2012

Plastic Surgery?? jd kew x??

SALAM.....


mesti kowang penh dengar kan sal plastic2 surgery ni,?? musim skunk ni org duk minat sgt2 sal KOREA  kan..org2 sana besela bt bedah2 ni muka, tgn, kaki, body..heheheh kan cantik kan..hehe
tp ak bkn nak komen sal diowang punya surgery tu tp kesan2 lau kowang adew niat nak bt.. x kira la islam kew x??tp lau org islam kan kowang mesti taw sume tu HARAM so jgn la terlibat ngan menda2 cam gini... BERDOSA!!!! 
bg non-muslim lak..lau adew niat nak men2 bedah2 ni..kowang kena taw la akibatnyew...mmg adew kesan positif n negatif nyew..tp kowang kena tanggung risiko tu! sanggup kew??? lau aq x mo!!! ak da bersyukur da ngan ALLAH kurniakan pd aq ni..walaupon x lawan sgt..
surgery ni lau jd cantek la tp lau x jd ???? kowang tgk sendiri ek....



lau yg jd lak ??? hensem........tp......

hehhe plastik betul kan sesuai ngan nama pembedahan PLASTIK!! heheeh
jd kowang jgn2 la cuba2 tuk bt menda2 berdosa ni taw...aq cayunk kowang n saudara islam aq sbb tu ak tunjuk semua ni...hehheh TEPUK DADA TANYA IMAN....


wassalam.

Friday, 13 January 2012

Nenek Dirogol Ketika Kutip Durian Di Kebun???

BENTONG – Tanpa mengira usia, seorang lelaki berusia lingkungan 30-an merogol nenek berusia 69 tahun ketika mangsa mengutip durian di kebunnya di Chamang, di sini, kelmarin.
Dalam kejadian jam 8 pagi itu, mangsa yang bersendirian, terkejut dan rebah selepas disergah lelaki terbabit sebelum suspek mengikat tangan wanita berkenaan menggunakan kain dan merogolnya.
Mangsa menggagahkan diri melepaskan ikatan tangan dan pulang mengadu dirinya dirogol kepada ahli keluarga sebelum membuat laporan di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD), jam 10 pagi.
Ketua Polis Daerah, Superintendan Mohd Yusri Hassan Basri, mengesahkan menerima laporan kes terbabit dan siasatan sedang dijalankan.
“Siasatan awal mempercayai suspek sudah lama memerhati mangsa dari jauh sebelum menyerang dan bergelut dengan mangsa,” katanya.
Beliau berkata, mangsa dihantar ke Hospital Bentong (HB) untuk pemeriksaan dan laporan perubatan mengesahkan terdapat kesan rogol. – BHarianOnline

Aku ingin Kamu MilikU dengan Restu ALLAH

Tuhan memberikanku cinta
untuk ku persembahkan hanyalah padamu

Dia anugerahkanku kasih
hanya untuk berkasih berbagi denganmu
atas restu Allah ku ingin Kamu milikku

ku berharap kau menjadi yang terakhir untukku

restu Allah ku mencintai dirimu
ku harap kau pinang ku dengan Bismillah

hampa terasa bila ku tanpamu

hidupku terasa mati jika ku tak bersamamu

hanya dirimu satu yang aku inginkan

ku bersumpah sampai mati hanyalah dirimu

atas restu Allah ku ingin kau miliki ku
ku berharap kau menjadi yang terakhir untukku
restu Allah ku mencintai dirimu
ku harap kau  pinang ku dengan Bismillah

atas restu Allah ku ingin kau miliki ku
ku berharap kau menjadi yang terakhir untukku
restu Allah ku mencintai dirimu
ku harap kau  pinang ku dengan Bismillah

AMIN..................... 

Tuesday, 3 January 2012

BAlik Upsi la plak ...amik final exam..

Salam...


Mlm ni aq da kena berangkat ke tanah tanjung malim da..huhu bkn apew..ni kes malas la ni..aq malas nak take exam lew... satu ag.duk kg ni syok ckit heheh leh la lepak2 ngan adik2 ak ni..da la mcm2 perangai...tp tu yg best... lau balik sana kompem2 tension ..heheh tension study la katakan..huhuhuhu
tp x kisah pom aq study mcm x study gak.duk g kaco member2 ak adla...heheh aq sebenaryew x taw nak post apew..ak ske jew membebel lam ni tp no point lak ari ni... nak kata adew prob x dew lak.. nak kata org mrh ak..heheh ad kew arini??? tp aq x rase papew pom..opsss tipu2 mn dew ak x rse papew...ak rse malas tu perasaan la kan?? heheeh Lau ctew sal tanjun malim ni..actually ak p 7 hari jew..12 januari t ak balik plak...pastu br bukak sem4... da x sbr2 ni ak nak abeskan study ak.bkn apew..nak tahu apew jd kat ak pd masa dpn..hihi keje mcmmn.. ngan sape?? family mcmmn? adik2 aq mcmmn?? sonok kan..lau adew poket DORAEMON... boleh la... ak msuk nak tgk masa dpn..hihi tp tu alam dongeng la... kte kan adew takdir masing2 heheheh ALLAH da tentukan untuk kte yg terbaik bg setiap hambanyew...
k la ak rse sampai cni jew ak nak membebel t lau bebel byk2 lari pd tajuk lak.. heheh ok...... tatatatta titiit utututu  


wsalam...

Monday, 2 January 2012

Banjir oh..banjir... :(

Salam.....

Kowang jgn pelik lak ngan tajuk kat ats tu..ha...tu bknnyew sal banjir area aq..tp sekitar2 kte2 ni la..mcm perlis ngan terengganu..dgr2 mmg banjir teruk2 gak...astagfirullahalazim... banjir besar jgakla... mintak2 la semua ok...
benda ni nampak mcm kes teruk la... kat perlis di kawasan2 tertentu aduishh banjir bkn men ag...sampai sekolah kena tangguh ..sama la mcm kat area ganu ni..sok da start skull tp rsenyew diowang x start ag kot sbb banjir x surut2 pom ag....


Alhamdulillah la aq duk area yg x banjir..yewla..kawasan ak duk kawasan kg2 jew... lecoh tu hehehhe mmg doh... bese r tu.(ganu style heheh) tp x la sapa banjir nek air ckit2 jew..
BTW ak harap semua akn beransur pulih ..AMIN..................

                                          Picture Hiasan semata2

Sunday, 1 January 2012

Sesajew jew...

Salam...

Mula2 nak ctew ap ek?? hehehe lau ctew apew yg ak bt arini..td aq p teman akak ak ngan adik2 ak p kuar..yg akak ak tu nak p amik borang nak jd Cg..heheh sbb nak dpt posting lmbt sgt ..drpd duk tanam anggur yg x berbuah bek p semai buah len..heheh ag pom dy byk sgt hajat2 yg tertunda..(bkn hajat tu ekk)  lau nak tunggu dy posting ermmm alamaknyew x terjwb la...hehehehe  sbb tu la kot nak cr kerja  sambilan slow2 heheh


Adik aq sowang ni p tampal gg dy...katanyew berlobang kat tgh2 heheh takut t ble nak kuar jaln2 kan ssh..hehhe org tgk gg lak..sbb dy mmg ske senyum..lau da senyum MASYALL AH!!!!! hehehhe luasnyew dy senyum....


yg sowang ag p shopping ..yg ni jenis kaya..hehe lau shopping tu heh leh gak tapau selai dua..tu pom lau berduit la..ak ni pokai hehe nama jew belajar tp x dew simpanan ..hheeeh


Tu la...heheheh lau ingat2 balik arini p jalan2 x dew duit p mam KFC konon heheh tp licin!!! heheh lapar + ckit sgt mam 4 kepala hehehehhe
 kla rsenyew  nak ctew byk2 malas nak tulis heeheh
k la..tengsss sudi bce ekkk 


cayunk kowang ..........
wassalam...

InsaN Digelar..

My Photo
kaykay pro
Nama penuh saya NURUL SAKINAH BINTI MOHAMMAD.Org pggl saya simple jew..KAYKAY..simple kan?heheh tp saya suke nama tu..sbb senang nak pggl..UMo??? tanye sendiri tuan dy ekk..hehehe so...Jd follower saya ekk..heheh
View my complete profile