Pages

topbella

Saturday, 31 December 2011

im hepi today!!

Salam...

aq rse kowang mesti leh agak kan napew ak hepi sgt2.... heheh ni sbb aq dpt jalan2 ngan dier...
ak nak hepi arini sbb ak takut next time aq x kan hepi da..
mn taw kan.... hehhehe kdg2 dy berubah ..dy sekejap ok sekejap x.. hurmm tu yg aq pelik tu..
tp pape pom ak taw ak x kan berubah..sbb hati ak mmg dgn dier.. n aq harap ALLAh akn makbulkan doa ak tuk jadikan dy suami ak..AMIN.....


Kitaowang pom lau p jaln2 tpt same jew..heheeh tp tu x penting bg ak dpt jmpe dy pom da dikira besh...
n ak paling sonok  ble dpt jmpe dier..hehhehhe i want this being forever.... 
AMIN.............

Monday, 26 December 2011

TEman Rapat....

SALAM....

erm... ak buntu sgt2...kowang ingat kan td aq ctew sal ap yg dy nak gtaw kat ak apew yg adew kat LUBUK HATI dy kan....
aq da taw semua da skunk...tp aq mmg masih x tenang ag n kompem2 hati ak kecewa glew n sakit glew...
mn x nyew.. ak mmg syg dy sgt2...tp lau ni da keputusan dy tuk jd teman rapat ak... ak terima..
tp aq still x berputus asa sbb hati ak masih pd dy n ak x kan buka pintu hati aq untuk sapew2...
Kitaowang still kapel....tp lbh pd teman rapat...


ermmm td time dy gtaw kat ak hati ak cm x leh nak hidup da... ak pom x taw la... sedih tu mmg x leh nak gambarkan da... dy nak masa... takpe..aq bg dy masa.. ak bg dy byk mana ruang dan masa yg dy nak...
asalkan org yg aq syg lega... hati aq x pew... dy ckp insyallah aq akn dpt time dy slow2...


ak pom harap ALLAh kuatkan diri ak n TENANGKAN diri ak tuk cobaan ni.. ini aq anggap cobaan dlm hubungan aq ngan dy...
ak akan sayang MUHAIMIN sampai ble2....
n aq yakin jodoh aq adalah dy.. AMIN.............................


wassalam..

Sunday, 25 December 2011

penentu segalanyew......

Salam...

Apew kaitan ek tajuk ni ngan ap yg aq nak ctew ni???? byk kaitannyew lau kowang nak taw sgt2....
aq sendiri pom x taw nak mula dr mn..aq sedih nak ctew n nk taw hal sebenar..tp pd saat ni ak mmg x tahu papew pom ap yg dy nak ctew kat aq... hari ni.. dy akan ctew ap yg dy rse selama ngan aq n dy akn ctew apew yg ad dlm lubuk hati dy..
aq x nak perasaan paksa memaksa dlm diri n hubungan kami... aq bole agak apew yg dy bakal ctew kat ak adalah benda yg akn mengecewakan aq n menyakitkan hati ak... ak taw!!
tp itu mungkin ketentuan ALLAH ...lpas ni aq hanya berserah sahaja.... even perasaan aq akan terluka 97% ...aq x kisah asalkan org yg aq syg puas..n bole luahkan semua benda n apew yg yg bermain lam LUBUK HATI dy....
apew2 pom t n apew yg dy gtaw kat aq pasni INSYALLAH aq akn time ngan hati yg terbuka... 
kuatkan semangat aq YA ALLAH!!! TENANGKAN JIWA aq YA ALLAH.... berikan aq sesuatu n kabar yg bermakna untuk hambamu YA ALLAH...sesungguhnya aq mmg syg dy sgt2... tp jika itu takdir kami YA ALLAH aq terima seadnya... AMIN...






Wasalm...

sepupu ku da bertunang!! ◕ ‿ ◕

Salam...

heheh ha............... ni nak habaq mai ni.... cuti2 skulah ni ramai la yg amik peluang nak kawen n nak tunang2 ni kan... heehh sepupu aq pom same la... aq nak ctew bkn sal wedding dy..tp sal hari pertunangan dy jew la.... 
tema???? heheh t aq upload t kowang tgk sendiri ekk warna ap tema dy bertunang....cantek??? of coz la..tgk sepupu sapa lak...yg ni sepupu belah ma aq... lau belah abah aq majoriti da kawen cume family aq jew x dew sape ag..hehe mb turn aq kot pasni... heheh (gataiii)... ckit2 jew...


BTW ak nak ctew sal harini la... dy tunang...5 balas 7 dulang...heheh apew tu?? ak pom x taw men hentam jew...bkn taw pom sal adat2 td..tp td aq tgk aq malu lak..heehh nak tunang mcmmn ni lau malu2 sgt ..da la org tgk.. aduishhhhhhh


aq nak tunjuk kat kowang pic2 sepupu aq tunang ..hehehh nak upload byk x larat la.... ak upload ckiy2 da la..
ok??? kowang enjoy ekkkk 















hehheeh tu dy!!! posing2 .....hehe k la... tengs cudi bcew bloh caye.. heheh 
wsalam..

Saturday, 24 December 2011

aK bt semua ni mmg Tuk dier.. :)

Salam...

Kowang kompem2 leh agak kan apew yg aq nak tulis kan..n sape dier yg aq mksdkan..btul x??? hehhe Aq da agak sbb kowang kan bijak!!
Ak ni bdn gmuk...x cntik sgt pom... tp alhamdulillah dy leh time keadaan ak mcmni..Aq ingakan x dew la org sudi nak kt aq ngan BODY mcmni..hehhe
Aq pom mcm pompuan2 yg len gak..nak body cantek2 tp nasib ak dah dilahirkan mcm ni Tp! x bermakna aq x bersyukur ek..aq bersyukur ALLAH da kurniaankan aq kesempurnaaan fizikal berbanding hambaNYA yg len...
Aq mmg nak sg dpt body cntek.. Td ak g jalan2 ak tgk satu kapel tu sama cntek sama pdn..jelez aq tgk..hehhe lau ak ngan dier.. kompem2 mcm blue hippo..kan??
Sbb tu aq usaha kan diri aq gak tuk jd cntek dpn2 dier...hehe
bg aq ap yg ak bt x bodo...heheh sbb berbaloi.. aq nak sentiasa nampak cntik dpn dier..sbb dier selalo gtaw ak yg  "sayang kena nampk cantik n bergaya dengan abang " hehhe sbb tu ak nak kurus..tp aq da usaha  lama sgt la nak tgk hasilnyew..kdg2 nak jew ak potong2 lemak2 yg ad kat badan aq ni...
Tp aq pom bt semua ni tuk ak gak.. hehe supaya senang ckit nak cr baju2 cantek..ni ssh jew huhuhu :(
aq ni mb amik masa lama sgt kot nak kuwus sbb ak dr bby ag ak da mcmm ni... skunk ni ak mmg ad feel nak kuwus sgt2... sbb bwu blik lepak ngan adik bradik aq td... nampak body2 awek2 kat luar sana perggghhh cantek!!! hehe jelez glew... 
k. la... ak rse cni jew kot ak nak bebel sal body aq hahhahaah x la..sal ap  yg ak rse harini... 


chow dlu k
wsalam...

Friday, 23 December 2011

Ak Ske lagu2 Nasyid...

SALAM...

Kowang ske x lagu nasyid??? bkn apew..ak ni lau dgr lagu nasyid ni jd len mcm ckit.umppp dy tu ad...hehe ak paling best lirik lagu ni...


PERMATA YANG DICARi..

Hadirnya tanpa kusedari
Menggamit kasih cinta bersemi
Hadir cinta insan padaku ini
Anugerah kurniaan Ilahi

Lembut tutur bicaranya 
Menarik hatiku untuk mendekatinya
Kesopanannya memikat di hati
Mendamaikan jiwaku yang resah ini

Ya Allah
Jika dia benar untukku
Dekatkanlah hatinya dengan hatiku
Jika dia bukan milikku
Damaikanlah hatiku
Dengan ketentuan-Mu

Dialah permata yang dicari
Selama ini baru kutemui
Tapi ku tak pasti rencana Ilahi
Apakah dia kan kumiliki
Tidak sekali dinodai nafsu
Akan kubatasi dengan syariat-Mu
Jika dirinya bukan untukku
Redha hatiku dengan ketentuan-Mu

Ya Allah 
Engkaulah tempat kubergantung harapanku
Kuharap diriku sentiasa di bawah rahmat-Mu

Thursday, 22 December 2011

Jgn kata ke org lau diri sendiri pom Bt...♣ ♣

Salam..

Ni bkn nak mengumpat tp x taw la ORG tu ingat aq mengumpat kot...hehhe pdn muka KO!!!
ak x taw la ..lau mcm ni bek la aq x balik sbb bkn aq nak jmpe pom KO tu aq nak jmpe Mak Aq jew....Aq syg Ma Aq jew...Ko tu aq syg ckit jew... bkn apew..ko kate ak ske ckp hal org  abes  kO tu??? Bek sgt kew?? hey!! jgn ingat Ko tu ustaz Ko Jdi maksum..Ko tu same je ngan aq ske ckp hal org cme time ko tu ko x sdo!
Ko tegur org leb tp Diri sendiri tah p mana2 ble2 ak nak gtaw ni lau ko nak nasihat org PDg22 la Doe......
Jgn nak ckp lebih dr buat...Lau ko x seke org bt mcm tu..Ko jgn la Bt..Ko ingat Aq x taw ke...Dpn2 Aq pom kdg2 ko ckp hal rg Yg Tu x ngumpat kew owwww lupa lau pakai kopiah menda tu x jdi ngumpat la..jd nasihat kan....Bla la KO!!  same jew aq ngan Ko pom.....


Menda ni x kan timbul pon dan aq x kan mrh pom lau Ko tu x nyibuk hal Aq....
aq x ske mrh2 mcm ni tp skunk mood aqmmg tgh geram sgt2...aq x taw nak ngadu kat sape... jd Uncle Blog jew la yg sudi dengar even x dew org baca pom aq langsung x kisah...huhuhuhuu


K la... Aq rse sampai cni jew kot mlas nak mrh2 lak..aq nak g jaln2 lak p KARNIVAL ALHIJARAH amik tenang2 ckit..... tattatat  cayunk kowang taw!!

x sdap hati mlm ni :(

SALAM... :)

12.40 P.M ....ermmmm aq x pnh pom tulis pg2 mcm ni...sbb ak ni bkn rajin sgt nak tulis2 blog ni.tp aq x taw x luah kt mn nak sdapkan hati ak..huhuhuhu 
Mlm ni aq rse mmg x sdap hati sgt..sal abe aku la.... Dy mmg x bape chat kot..dy pening2.. dy nak tdow awl..takpe la ak phm..tp ak cm x best jew rse.... mb perasaan ak jew kot maklumla aq ni mmg ske je pk bkn2 hehhehe
Nak bt mcmmn da mmg aq jenis mcmmni...aq x nak pk pom ak kena pk gak..aq rindu glew2 kat DYE....
Aq nak dy adalah jodoh Aq dunia n Akhirat... AMIN...
Mb perasaan ak jew kot yg tah pape la mengarut sekali pk yg bkn2..DYE da gtaw td jgn pk bkn2...tp kdg2 aq tgk dy brubah..kdg2 ok.kdg2 x..Aq jd takut..mmg aq mengaku..Aq takut kehilnagn DYE n cinta DYE..tp x bermakna Aq x takut kehilangan cinta ALLAH...yg ,tu aq mmg takut la beb...  :)
tahla..kowang mb rse cm aq ni bodo kan nak kt dy glew2 tp takpewla..itu aq ..hati aq mmg x leh time da org len..aq hanya nak dy sowang jew dlm hati aq...aq x putus2 doa moga ALLAH jodohkan aq ngan MUHAIMIN... hehhe tu nama DYE la... lau kowang nak taw...
ble je aq sbut sal jodoh2 ni kan..dpn dy ..dy mcm x bersungguh jew nak aq jd teman hidup dy.. cm aq jew yg lbh2..tp takpe..aq x kisah..selagi dy syg aq n aq syg dy aq doakan jodoh ak ngan dy panjang sampai mati...
YA ALLAH ENGKAU MAKBULKANLAH DOA HAMBA -MU SESUNGGUHNYA AKU MEMANG MENYINTAINYA N AKU X KAN MELUPAKAN -MU ...ENGKAU BAGILAH KAMI KETENANGAN DUNIA DAN AKHIRAT..DAN JODOHKAN SERTA SATUKANLAH KAMI YA ALLAH SAMAPAI KE SYURGA -MU...AMIN....

JODOHKAN LAH AKU NURUL SAKINAH BINTI MOHAMMAD DGN MUHAIMIN MAT LATIFF 
KUATKAN LAH JODOH KAMI YA ALLAH...AMIN.. YA RoBBALAMIN.....

Wednesday, 21 December 2011

derak2 hehehehe ♥

Salam...

Bkn nak ctew apew pom..coz x dew yg menarik nak kongsi ngan kowang semua...aq cme nak share ckit2 jew sal td..heheheh
Maklumla..aq ni bwu jew dpt balik kg n bawu jew merasa dpt nek moto selepas sekian lama x bermotorsikal ni.. hehheheh yg syoknyew td g jalan2 sekitar2 KT jew...sbb cuaca x besh sgt pom.ujan benti ujan benti..mcm tu la...ak pom dh nek bingung da... BTW ak hepila dpt outing ,,even x benti mam pom.ak ingatkan leh la lepak lama2 ckit kat luar ..tp ad hal la plak..so..x leh nak continue nak melepakkan diri aq sana...
Nak p pantai ..tp ujan lak...angin kuat sgt.. x syok la..tambah2 org x bape nak ramai time tu..ak kuar pom time kul 11 ke tas kot... sbb nak p pom byk songeh sgt tu....hhhe
Klah aq rse campai cni jew la yg ak nak share ngan kowang ..ak pom x dew menda menarik sgt2 pom..hehhe BUT thankss coz sudi bce blog ak k...
 cayunk kowang ...... :)
wassalam  

Monday, 19 December 2011

✿ Kalumpang!!! ✿

SALAM...

Lau nak ctew sal kalumpang di byk..tp aq x nak ctew apew itu kalumpang tp aq nak ctew ke-BESH-an kalumpang tu..heheheh lau kowang duk area tanjung malim..kompem2 kowang knl tambah2 dak2 UPSI kompem2 kenal kalumpang tu ap..


aq p kalumpang ngan member2 ak...time tu ak x dew kelas..plan lak last minit  da la x dew makanan nak bwk.. :) tp syok gak  sbb last2 mlm nak p sana kitaowang p neli brg ckit2 nak bwk makanan p mandi2 kalumpang..
kitaowang bkn jew berenang2 ekk heeh tp ngan terjun2 sekali da..da mcm2 ikan da kitaowang bt ad yg peguin, DUGONG pom ad yg x leh bla ad member ak perasan nak bt DUYUNG hahahhahah lau mcm peguin ad iras la..heheh
 Balik tu kowang taw x kaki kitaowang sume da lebam2 luka...yg ak peliknyew ak la yg kena pling truk abes lebam satu bdn..ak ctew kat "ABANG" ak..dy suh p klinik ak da p da..tp lebam2 tu x ilang pom...kesan lebam lau bdn mmg lama ckit.. lps tu ok la lps sapu obat..heheh          
::: (\_(\
*: (=’ :’) :*
•.. (,(”)(”)¤°.¸¸.•´¯`».



Lau kowang nak tgk ak nak tunjuk heheh pic2 kitaowang kat KALUMPANG...enjoy ekkkkk


                                                 
           .•¯(_.•¯(_.•¯(_mula2 sampai heheh)¯`•._)¯`•._)¯`•.


            
 +*¨^¨*+(x mo lmas2 ...)+*¨^¨*+ 


                                                       
 
 



tengsss sudi bace blog sayew....hehheheehe


wassalam...

Wednesday, 9 November 2011

Tak sangka..???

SALAM... :)

Ha......... terkejut??? apew ekk??? hehhe bkn pasal apew pom..ni pasal cik abe Aq la...semalam dy mcg2 aQ pastu tup2 tetiba jew kdt tamat tempoh..dah x leh nak reply mcg Abe...:(


Pagi tu tepon aq bunyi ..terttttttttt heheh ringtone yg semmgnyew aq knl la sbb ak dh set ringtone khas tuk dy..hehehhe  dy kol ak dy ckp dy x sdap ati..dy mimpi ak mcg ngan org len mse dy x dew..huhu jauh sekali la ak nak mcg ngan org...sume nyew dh ilang dh..yg adew cme DIER jew dlm ati aq..heheh


Tp tula mb dier pikir byk sgt sbb dy adew final exam..pening2 tambah lak byk keje jd pk mcm2 la...ermm yg penting Ak ngan dier stick together heheh amin............................

Balik Upsi....

SALAM....

13.11......huhu tarikh paling x ske skali....mse tu Aq dh kena balik Upsi..cam malas jew nak balik..
dah balik kompem2 kena sambung semua keje yg telah tergendala selama seminggu...sampai2 sana jew ad jew masalah ngan kwn2 la..masalah ngan assiment la....lg 1!! kompem2 dh x leh nak tulis blog byk2 


Ermm.... hal ngan kwn2 pom byk x selesai ag... assigment bertambum...huhu adoi3 tp x leh pk2 sngt yg penting kte bt kan???? hehhe
kla...rsenyew sampai cni jew kot...x larat nak tulis byk2 lost IDEA..... :p..daaaaaaaaaaaaaa


wssalam....

Tuesday, 8 November 2011

Rindu..✿♥‿♥✿

SALAM.....

Rse2nyew dh lme dh Aq dh post entry ni...hehehehe rse cm rindu lak..nak mengepost something...
Ctew tu manyak sangat lau nak di cerita..sampai x taw mn nak strt n mana nak mula (same jew...)
Ermm... Actuallly ak dh lme dh nak tulis Blog tp x kesampaian sbb Line x bapew nak ok sgt kat U...
huhuhu cedih....:( skunk bwu berpeluang nak tulis mengarut-ngarut sgt...hehheeh


Lau nak ctew ni mmg x sempat mse coz ak nak p mkn kepek..hehhehe terliur2 ni..
tatta
wassalam.......*☆.¸.☆*'
....*☆.@@ ☆*'
.*☆.@@@@☆*'
....@@@@@@
...☆*@@@@`*☆.¸¸
.......\\\||///.
........\\||//.
.........ƸӜƷ.
..........\|/..♥
...........V....


Thursday, 15 September 2011

Bus Oh.. Bus..^_^ ♥

SALAM.... ^_^ ♥


Nak mula ngan apew ekk???? senang2 aq pendekkan jew la ctew ni....
bkn ak nak ctew sal bus, or sal enjin bus, atau sal bonet bus,,,hheeh BONET BUS???


Tp ni sal org yg adew lam perut bus tu..ctew dy mcm ni ...aq nek bus ngan kwn2 aq OTW nak p kelas la..ak dpt duduk ,..same la ngan kwn2 aq pom..tp lam perjlnan tu kwn aq ctew kat aq sal diowang yg kena bdiri lam bus b4 thiz.. maunyew dy terhenjut sampai ke dpn mse pak cik bus tu brek MAUT!! hehhe bkn bgerak ckit tp bgerak byk lak tu.. hahahha maunyew x pecah perut..tambah2 lak lpas dy ctew tu pak cik bus tu p brek gak laki yg berdiri sebelah ak terhenjut kat dpn.. sampai terpeluk org dpn....tp...kowang jgn pk len ekk kt dpn tu laki gak... heheh kre terpeluk laki la.....


Pastu.. ak terkuat suara ak cakap la " seb bek la laki" kwn aq apew ag tekup la mulut aq takut org len dgr tp tet............ dh terlmbt.. mmg sume dh dgr kecut gak perut aq takut laki 2 mrh tp x la..dy x mrh pom tp dy ulang balik apew yg aq ckp tu...hihihihi


Tu jew la benda sal bus tp kowang aq x taw la rse lawak kew x sbb aq nampak kowang x kan..hehhe 


pape pom thanks bce blog ak k..
da...... muahhhhhhhhhh

Friday, 9 September 2011

6 SEPTEMBER 2011 ♥ (^_^)

SALAM...


First2 skali aq nak ctew sal tarikh penting lam idup aq ..hheheh
tarikh ni mcm2 jdik..hheheh kowang mesti tertanyew2 kan tarikh apew ni kan??? hehhehe sabar2 ni tarik aq diberanakkan oleh ma aq hehheheh ..♥ (^_^) kate mudahnyew besday la ni...hehehe


Present??? hehheh tu la yang aq nak ctew2 ni..dr kengkawan of coz la x dpt heheh sbb aq sambut kat ganu bkn kat tpt aq blaja..tp aq dpt peresent dr org yang aq cayunk sgt2 heheh sape ekk??? hehhe tentu la ma aq ..tarikh ni ma  lahirkan aq mesti bg something heheh...Tp kali ni ma bz kot x dpt la ma beli aq hadiah tp bg aq duit..suh aq beli pape jew aq nak...hehe x pew pom yg penting aq beli something yg blh aq manfaat..


adiah yg aq dpt satu ag drpd ehem2 aq hehhehe.. dy bg aq something yg aq leh gne..bkn leh simpan tu yg syok...lau adiah yg simpan wakpe..last2 x gne berhauk..x best..heheh t aq kasi kowang tgk ekk adia DY bg... Lau ma aq ..aq x sempat nak snap pic pom sbb aq kena gne benda 2 cpt2 hehhe...


Pape pom tarikh ni paling penting n paling bermakna lam idup aq...sbb tarikh ni aq rase hepi sgt2 heheh AlHAMDULILLAH tuhan masih bg aq tuk idup n rase nikmat pd tarikh ni...amin....





cantik kan???


heheh... tata :) wekkkk 

Tuesday, 6 September 2011

Dapat TuT... Time Raya!!! hehehe (。◕‿◕。)❤

SALAM...........

First sekali ...aq nak ucap SELAMAT HARI RAYA heheheh....Dh la lambat wish kan..heheheheh
tp x pew2 yg penting aq wish hehehe..ni bkn apew..aq just nak ctew sal aq dpt KAd jew..yg peliknyew thun ni Aq ad SEDIH  n GEMBIRA sbb KAD RAYA jew,,,


PETAMA.. Aq cedih sbb kwn2 x pos pom kad2 raya kat aq huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
KEDUA.. Aq hepi sbb raya thun ni aq raya dgn si DIA MUHAIMIN MAT LATIFF heheh n aq dpt kad dr org tercayunk...heheh


nak tgk x?? hehehe bg aq cantekkkkkkkkkkk sgt2 heheheheeheh..............
meh aq tunjuk kat kowang ekkk
     
                                                        KAD DARI ABANG!!! heheh
Time Kasih ABANG bg SAYANG kad ni taw.... cayunkkkkk abang....LOVE U....(。◕‿◕。)❤

Friday, 19 August 2011

10 malam Terakhir ( Lailatul Qadar)

Salam.....

Lailatul Qadar??? rase2 semua tahu kan malam LAILATUL QADAR tu malam apew...Tp aq nak gtaw gak kat kowang sbb nak penuhkan Blog ni..hehhehe


Malam LAILATUL QADAR adalah satu malam dimalam 10 malam terakhir ad satu malam yg kowang akn rase ganjil..aq sendiri pom x taw la ganjil mcmmn sbb aq x rase..tp aq haram ramadhan 2011 tahun ni aq dpt rase nikmatnyew 10 malam terakhir tu n aq harap sgt aq dpt jumpe ngan malam lailatul qadar..


Duk sebut2 sal malam LAILATUL QADAR ni.. kowang semua mesti nak tahu kan nape semua umat islam berebut2 nak jumpe malam istimewa ni kan ( x terkecuali aq) ..malam Istimewa ni ad Kelebihan lain Berbanding malam2 yang lain....

Antaranyew....
1. malam itu Allah

menurunkan rahmat, limpahan kurnia dan keampunan-Nya kepada hamba-Nya yang
melaksanakan ibadat puasa dengan penuh keimanan.
2. Semua yang kowang nak ALLAH akan makbul..Semua malaikat akan mengaminkan doa2 
kowang...
Banyak ag sebenarnyew.. tp ak tulis yang tu jew...apew yang aq nak gtaw..aq harap kte same2 bertemu dengan MALAM ISTIMEWA yang membawa seribu rahmat kepada kte..
AMIN.....

Sunday, 14 August 2011

KAsut OH.... KasUt..

ASSALAMUALAIKUM....


ha............ ni  nak ctew citu sal persiapan nak raya lak....bkn tuk org len, bkn tuk family tetapi tuk dri sendiri..hehehhe..Kalau la Aq nak ctew skunk ni x bnyk ag sbb bnyk menda ag x siap..Jd Aq ctew apew yg adew jew ek...

Raye2 ni mesti kowang pom cam Aq (Girls Only ) x pon laki pom adew jew mcm girls beli mcm2..hehehh
Apew yang Aq nak ctew ni simple jew.. AQ DAH BELI KASUT RAYA!!!!! heheheehh
X la cantik sgt Tp x la odoh..X la mHL n X la mUrah..heheh
Ma Aq ckp kena Save bajet ckit..Takut tdunG rayA t MAhal..AL-maklumla...Ak nak Tudung Stail len ckit TAhun ni.. So kasut la DIkorbankan..TP PE2 pom bg Aq kasut tu Dh cntik..WArnaNyew.... STailNyew....
hehehheheh OMEY CANGATTTTTT...

Duk Bercerite salKAsut2 Ni mesti KOwang NAk TGk N TErtanya2 KAn RUpa KAsut Aq tu... HA...MEh nAk tunjuk..MEh la.....



ni la kasut tu....Lam pic x cantik sgt kot sbb Kamera 2.0 JEw.......
                                                       ( Kasut Lawa K...)

Wednesday, 10 August 2011

Aku x MintAk pom Nak jd Camni....

SALAM...


Hrmm....mesti korang tertanya2 kan nape tajuk tah pape kan...mesti korang igt pasal kecacatan kan...heheheh x la....ni sal apew yg jd pd aq td..aq x taw nak ctew kat sape..nak ctew kat ABANG t takut dy gelak lak...tu pom aq ctew kat K.long dy gelak bkn men ag kat aq..

Aq x mintak pom nak lahir jd ORANG GEMUK ...aq x penah ejek orang...setahu aq semua org ad kelemahan masing2..aq taw la aq gmuk..x yah r nak tegur2 dpn org malu la aq..ko igt aq x dew perasaan kew????? aq pom manusia gak...ko igt Org gmuk mcm aq x rse kew nak kurus mcm kowang...adew.. tp amik mse la..ni bknnyew dunia magik leh jew nak buat sekelip mata...

Td aq mmg x sangka LELAKI tu ckp mcm tu..tahla samada aq slh phm ataw benda btul..tp mmg aq dgr mcm tu..mmg x slh pom ag...blh plak mengupat bulan puasa..kate pompuan jew ske mengupat..AIk?? laki pom ske mengumpat gak?? owhhh lupa laki ni ske mengumpat org bulan pose kot..br taw...upanyew..

Aq dengar sendiri dy ckp tepi2 aq n aq tgk sendiri siap ckp aq pakai bju apew ag...Igt aq pekak kew??? aq x mola gtaw kat kowang apew yg dy gtaw t aib ak sendiri lak...

oklah thnks kowang sbb sudi bace blog aq ekkkk ...Aq x taw nak ngadu kat sape so ngadu kat pakcik blog jew la.... hehehehehhe
k lah... thanks again taw...


                         

Sunday, 31 July 2011

Masalah Besau!!!

ASSALAMUALAIKUM...


Aq x taw nak ctew kat sape masalah aq ni...Besau sebesau masalah yg aq kna ni..Ermm..aq nak ctew mcmmn ekk..mcmmn nak start ekk..arap2 ABG BLOG x mrh kat aq t lau aq ctew masalah ni kat dy...


Aq bkn apew...cme masalah ni bg aq ssh aq nak handle yewla...menda mmg la slalo jew hadir lam idup aq..dh mcm2 cara aq halau dy drpd singgah lam idup aq tp dy degill!!! degil cgt3 sampai Aq bt mcm2 pom dy xmo lari..


Masalah Aq ni lau aq ctew kat kowang mesti bg kowang rse simple jew..huhuhu
tp..aq nak ctew gak(hehhehehe) ..


Aq sebenarnyew.... sebenarnyew... sebenarnyew.... masalah aq sebenarnyew..... Aq... Aq ... SAKIT KEPALA jew.. sebenarnyew...hehheheh
tp besarla masalahtu bg aq... (heheheh)....Tu jew .....Aq pom x taw nk update apew lam blog ni


                        P/s: jgn mare2 sok nak poce dah..hehehheheheh
                               Thanks sudi bce Blog Yg x cntekkk
                               Almaklumla..bwu buat.....Bdak Bru bljar la katakan..



                               
                                pening.......pening.. 

Tuesday, 26 July 2011

love???

salam.....


love??? bg kowang WORD tu bermakna??n kowang taw x agaknyew mksd tu???aq  bkn apew lam idup ak ni..cinta ni aq bt men2 jew...semuanye sekejap2 btul gak ckp akak aq..aq x serius..tp kali ni aq dh bertemu dengan seorang jejaka yang dh tawan hati ak dlu..tp kitaowang pnh terputus hubgan..(x pnh kapel pum ngan dy).. dlu atas alasan dy dh ad org len...





 Lpas 5 bln kot dy kontek aq blik...n mse tu dy nak jd kwn rapat aq..mula2 mmg dy jd kwn rapat aq..mmgla n NOW dy dh jd org yang aq syg sgt2....
aq mmg nak yg ni jew ngan aq...aq harap sgt YA ALLAH...makbulkan la doa aq ...AMIN....


nme dy....heeh aq x mo gtaw ag skunk ni...BIARLA RAHSIA dlu....lau si dia bce blog aq dier akn taw..






wassalam....

Friday, 8 July 2011

KEMb@li...

S@Lam....
Aq x taw mcmmn aq nk gtaw tp ak dh kembali pd dy....
mula2 aq pk2 gak pastu ble ak compare mn bek n buruk n ak dh taw jawapannyew..
mcmmn sklipom ak x leh mengharap kali ni..
aq dh kecewa byk kali....
aq pom x taw samada aq leh cye kt dy ataw x..
tp aq usaha...
insyallah
aq nak ctew byk2 pom aq x brani aq tkut hubungan kali ni pom aq gagal...
er.mmm

Thursday, 7 July 2011

3..2...1.. CINt@!!

FIrst2 skali che nak habaq kat kowang sume sal satu filem ni...best !!!!!!!!!!!!!! syok!!!!!!!!!!!!!!! aq dh tgk dah..(separuh jew..)..tp lau kowang x tgk mmg rugi la..eiii rase nk bli je cd tu tp x jumpe pom..


hurm.... ctew ni sal dak tomboy lakonan DIANA AMIR tah apew nama dy lam tu aq dah lupa dah ngan lakonan mantap PIERRE ANDRE ngan laki yg pompuan duk mnt sgt tu spa tu nm dy...???? ish lupa lak..ermmm... haaa FARID KAMIL..heheh lupa..


ctew ni sal cinta tp komedi tu yg syok lau cinta..... je memanjang mn best ..kan2?? kowang pom mesti sekali sekala nk tgk gak kan ctew komedi kan..pape pom ctew ni  ad jew t'jd kat realiti kte2 ni.hehe
 thanks la kat AZHARI MOHD ZAIN (director citer ni) sbb create ctew best...heheheh


ok aq chow dlu k..tata titi tutu..cyg kowang sume...


..............................

Sunday, 26 June 2011

Half BroKen He@rt...

salam...


Berabad telah kita bercinta
Mengapa kini engkau berubah
Sedangkan aku masih kekal setia
Mengharap kasih menjadi bintang jiwa



Hati ini hancur dan luluh kerana mu
Hati ini hancur dan luluh kerana mu

tergamak kau mempersoalkan lagi cintaku
dan menipuku saat aku masih lagi milik kau


Semalaman di cermin kenangan
Jari berdarah diretak setia
Menanggung luka di sebalik senyuman
Hanya kerana aku seorang wanita yang lemah dan tidak sempurna

Lemah dunia halanya
Hati kecewa dengan janji manismu
Kini jadi api membakar dada ini

kau anggap aku seperti teman2 mu dahulu
jika ku tahu kau begini tidak akan ku bagi sepenuh cinta padamu





.............................................. 
C.K

rumah oh rumah.♥♥

SALAM....


isk3 nak ctew cam cedih jew...huhuhuhu menda ni mmg dah x mo ungkit dah sbb ni sal arwah tok aq..
setahu aq dah 4 bulan kot arwah p.. harap2 kowang sedekahkan al-fatihah kepada arwah tok aku yep.


al-fatihah...


amin...


ermm. tp ak bkn nak ctew sal arwah tok aq tp nak ctew sal umah tok aq yang dah separuh kena roboh..seb bek la aq sempat snap pic b4 kena roboh.
umah tok besar dlu2..mse aq kck dlu mmg slalo la duk umah tuk tp x tdo la sbb umah aq pom sebelah jew ngan umah tok..tp yang klakarnyew aq penah lari dari umh..heheh majuk..aq lari ngan adk aq jew...x jauh ..amik sume baju2 p umah tok aq heheh (sebelah umah je)..hehe


But now..ermm sume dah tinggal kenangan dah..aq dah x leh dah nak tgk umah tok ag pasni.hrmm rse rindu lak.... lau nak ugkit balik kenangan2 dlu mmg x tertulis la kat cni sbb byk cgt3 .tp apew yg penting aq akan sentiasa igt umah tu n arwah tok aq ...



nila umah tok ak yg aq ckp td..ermm yg b4 x sempat nak upload hehhe


tenkiu coz spend ur time for my blog ..hehhe


wssalam...


C.K



Friday, 24 June 2011

cupcake coklat ..nyummmm

ASSALAMUALAIKUM SEMUA.........


Tengahari ni..aq ad buat cupcake coklat..hehehehe ..x tahu la best ke tak rasa tu tp ma aq cakap leh tahan la mknanyew blh buat niaga ni hehehehe(kayo!!)
Kek coklat ni kali ke2 ak try ..alhamdulillah kali ni cam menjadi jew..masa time kali pertama aq try hampeh jew keras glew hahahah..maklumlah orang bwu nak blaja la katakan hehehehehehe... tp x pe2 aq dah berjye buat cupcake coklat tu..


ctew2 sal kek coklat ni kowang x nak tgk kew rupanyew kek coklat yang aq buat tu ?? nak tgk??? tekan bawah hehehehe 




                              amacam???? gebu x?? heheh



hehehe yang ni kat atas pinggan dah abes separuh PIRANHA mam....


ha.... best kan (perasan...) heheh pasni aq nak try msak cupcake len yg ag comel mana la tahu leh jd...(isteri ) heheh

k lah aq chow dlu papaiiiii ..thanks taw kowang bce blog aq ..muahhhhh cyg kowang..

wssalam

c.K                 

Tuesday, 21 June 2011

cerita dongeng...hahaha





Ku sedar ku tak seberapa
Jika dibanding mereka yang jauh lebih megah dari diri ini

...Apa yang mampu ku berhias hanyalah hati yang ikhlas
Terpendam simpan untuk dia yang sudi

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu...Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja


Belum pernah ku merasakan dipeluk dalam dakapan
Eratnya melindungi jiwa rapuh ini


Sanubariku memerlukan kehadiran seorang teman
Tulus mencurah kasih sepenuh hati



cinta..... dongeng???? ermmmm 


C.K





love forever.....

Sunday, 12 June 2011

♥♥ CERITA..CERITI...CERITU....♥♥

Assalamualaikum....


haa........ kalau kowang nak taw msuk hari ni dah satu bulan beberapa hari aku kat kg halaman aku.hehehehehe..rse cam cpt jew mse2 berlalu kan..tp ak pom rase bowink gak sebenarnyew duk umah,time aku nak keje, keje lak x dew..ble time ak x nk keje ad keje..hurmmm keje ak duk lepak ngan member2 jew la...


Jumaat lepas ma ad bawak ak dan adik2 ak p makan sutun!!!!!! heheheh sonok!!!! dah la ada benda kelakar jadik kat ma ak....kowang mesti dah bese ngan cintan2 ni kan??? hehehe tapi ni pom cintan gak cume len ckit la dr kowang.ni sal ma ak..kowang penah dgrkan gurl or boy terlanggar pokok atau terhantuk ke, terjatuh ke.kan???? heheh ni punya celita rr manyak lawak orrr..ma ak tgk KETUPAT SUTUN leh mati enjin....aduii sampai terbenti kete tgk ketupat sutun jual kat tepi jalan, ak cume tunjuk jew  x sangka lak ma tgk sampai mcm tu hehehe....



ni la sutun yang ak ctew tu hehehehehehehehhe.....................♥♥



pastu kitaowang p mkn sutu goreng lak.minom aiskrim nyiur dan cincau nyiur hehehehe sedappppppppppp cgt2 x caye???? tgk bawah ni...



                                                     eskrim nyiur


                         
                                                      cincau nyiur ♥♥



                                       
                                     sume org taw sutun toyeng lew..hehehe




tu la kitaowang mam ari2 dap kan?? terliur la 2 xpew2 t kowang ajak la ak p skali ag ..kowang blanja  heheh ok??


oklah..kat cni jew kot heheheh nk citew2 ni..


wssalam


C.K

Sunday, 5 June 2011

JALAN-JALAN ....KEMAMAN

SALAM


sebenarnyew dh lama x update blog ni macam malas nk update on9 24 jam tp nk bukak blog ni cam malas..huuhuuhhuhhuhuh...
tambah2 musim cuti skolah ni lagi lew...ada banyak kenduri kawin..member2 pom dh ad yang kawin walaupon umo muda agi tp x salah kan?? jodoh awal hehheeheh 




jumaat lepas aku pom ada p antar org kawin yang bukan member aku tp sepupu aku..masuk ni dah 2 kali dah aku p sana ...tp kali ni ade sedikit menyesal la..lau 100% tu ade 68% la menyesa..(ckit la sgt)heheheheheh.




aku bukan apew, panas jew + bowink cgt3 tu yang x dew mood cgt2 tu..ble jew aku bunyi adew la org marah2 aku kata dy serabut la dgr ak slalo berungut..kowang rse sape yg mcm tu??? lau kenal family ak..kenal la sape dak banyak songeh tu..heheh ( jhtnyew kata kat dier) hehehehe


penat2 pom, pns2 pom, merungut rungut pom snap pic tetap diteruskan..heeh nak snap pic pengantin , pengantin x nak bg..henene(guraw jew)..snap diri sendiri pom jd lew..


nak tengok???? tengok kat bawah ni ekk hehehehhe








ha.... ni la k.long ak.heheheheh..






ni pulak..adik aku hehehhe..mcm twin kan heheheh






ni la pic sweet kitaowang hehehehehheeh.....




ni pulak adik2 aku....yang tengah tu adik bongsu ak.hehehehhe


......
heheheh ok ni lah pic2 kitaowang mse p kemaman sempat ag kan hehehehhehe


ok wssalam


C.K

InsaN Digelar..

My Photo
kaykay pro
Nama penuh saya NURUL SAKINAH BINTI MOHAMMAD.Org pggl saya simple jew..KAYKAY..simple kan?heheh tp saya suke nama tu..sbb senang nak pggl..UMo??? tanye sendiri tuan dy ekk..hehehe so...Jd follower saya ekk..heheh
View my complete profile