Pages

topbella

Tuesday, 31 January 2012

Gud news For me!!! hehehe

Salam....


ok........ lau tgk tajuk entry kat atas tu kowang mesti guess somthing kan??? tekala..... nak tgk btul kew x..
hehehhehe takpe la ..lau tunggu kowang teka t lambat lak ak nak gtaw GUD NEWS tuk ak ni hehehehe.
Actually menda ni simple jew sbnarnyew..x dew pape menarik pom bg kowang ..tp ak hepi sgt hehehe
maklumla bwu dpt KETE...heheh hah??? ishhhhh bkn dapat seJIBIK kete tu....tu mustahil ...i bknnyew anak DATUK...cucu DATUK jew.... dapt bawak kete la...heheeh yg hepi sgt tu sampaai jd GUD NEWS tu ak da boleh bwk jauh2 da...heheh semalam ak p amik adik ak ngan kete bkn dekat2 ekk jauh..hehhe sbanarnyew ak ni berani jew nak bwk tp ad gak takut ckit hehhe lpas ni x sia2 la lesen ak tu...
ha... ma ak pom x taw ak p amika dik ak sbb dy p skull so.. ak pom bawakla kete SOWANG2... mula2 takut gak ble tgk TRAFFIC LIGHT tp tu la yg ak nak ak nak sgt jmpe traffic light time bawak kete hehhe ak ingakan kete VIOS abah ak tu mati la time lampu jdik merah hehe tp kira pandai gak la ak bawak sbb x mati2 pom..heheh 
k la.. ak nak bebel panjang2 t hangus lak ikan yg ak greng dapur t ak nak bebel kat kowang.. ak lak kena bebel ngan parents ak..heheeheh ok guyzzz 
wsalam..

sekadar bercerita hehehehe :)

SALAM...

Mlm ni ak nak update nak crita kt sape2 yg ad follow blog ak heheheh...bkn crita hantu , cinta or lawak2..just cerita untuk menghilangkan bowink mlm ni... ermmmmm mn nak mula ekk crita2 ni????
lau nak ctew dr pg ag ak bt apew ek??/


Pagi td ak duk umah jew..tp apew yg bestnyew actually adik ak (dayah) tu suh ak p amik dy kat PSM (tpt dy amik lesen kete dy la 2...) tp ak cm x brani kowang tahu2 jew la bkn dy suh ak amik ngan moto tp ngan kete hehe tp yg syoknyew gak time ak p antar adik ak p sekolah tbe2 mai keberanian nak p amik dy kat c2..huhuh ak ngan braninyew p la amik dy heheh sampai gak ak nga kete kat GONG BADAK hahahhaha .Yg x leh nak tahan sgt ..lpas jew ak tgk muka adik ak ngan sengih2 (cam kerang busukkkkkk) ak trus rse lega hahhahaah ....
Tu hal pagi td..,,yg ptg td lg la power huhuhuhu td ak, kaklong ngan adik ak dayah tu..p jalan2 hehe cadang2nyew nak amik pic byk2 heeh tp bkn pic yg dpt tp p men game kat GIANT ...Syok!!!!!!!!!! tp adew yg x bestnyew dak2 laki kt dlm tu..aduishhh lau nak usha ckp jew la..hehhheh (galapsss) tp dak 2 sume bawah2 umo jew ..huhuhu adik2 la katakan...hehehhe tp tu hal len.. yg men game ni pom best...hehehhe tembak2... men racing kete.... huhuhuhu mcm2 la.... ak kuar pom bkn apew bowinkkk duk umah pom x dew apew nak bt gak..ermm.. enset ak??? lagila   x berbunyi.... cm x dew pape gak ak rse..hhuh 


k lah nak ctew lebih2 lebam t tgn ak nak taip2 ni t x leh nak masuk cincin nak kawen heheheeh...ok..tata


wsalam..

Wednesday, 18 January 2012

Plastic Surgery?? jd kew x??

SALAM.....


mesti kowang penh dengar kan sal plastic2 surgery ni,?? musim skunk ni org duk minat sgt2 sal KOREA  kan..org2 sana besela bt bedah2 ni muka, tgn, kaki, body..heheheh kan cantik kan..hehe
tp ak bkn nak komen sal diowang punya surgery tu tp kesan2 lau kowang adew niat nak bt.. x kira la islam kew x??tp lau org islam kan kowang mesti taw sume tu HARAM so jgn la terlibat ngan menda2 cam gini... BERDOSA!!!! 
bg non-muslim lak..lau adew niat nak men2 bedah2 ni..kowang kena taw la akibatnyew...mmg adew kesan positif n negatif nyew..tp kowang kena tanggung risiko tu! sanggup kew??? lau aq x mo!!! ak da bersyukur da ngan ALLAH kurniakan pd aq ni..walaupon x lawan sgt..
surgery ni lau jd cantek la tp lau x jd ???? kowang tgk sendiri ek....



lau yg jd lak ??? hensem........tp......

hehhe plastik betul kan sesuai ngan nama pembedahan PLASTIK!! heheeh
jd kowang jgn2 la cuba2 tuk bt menda2 berdosa ni taw...aq cayunk kowang n saudara islam aq sbb tu ak tunjuk semua ni...hehheh TEPUK DADA TANYA IMAN....


wassalam.

Friday, 13 January 2012

Nenek Dirogol Ketika Kutip Durian Di Kebun???

BENTONG – Tanpa mengira usia, seorang lelaki berusia lingkungan 30-an merogol nenek berusia 69 tahun ketika mangsa mengutip durian di kebunnya di Chamang, di sini, kelmarin.
Dalam kejadian jam 8 pagi itu, mangsa yang bersendirian, terkejut dan rebah selepas disergah lelaki terbabit sebelum suspek mengikat tangan wanita berkenaan menggunakan kain dan merogolnya.
Mangsa menggagahkan diri melepaskan ikatan tangan dan pulang mengadu dirinya dirogol kepada ahli keluarga sebelum membuat laporan di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD), jam 10 pagi.
Ketua Polis Daerah, Superintendan Mohd Yusri Hassan Basri, mengesahkan menerima laporan kes terbabit dan siasatan sedang dijalankan.
“Siasatan awal mempercayai suspek sudah lama memerhati mangsa dari jauh sebelum menyerang dan bergelut dengan mangsa,” katanya.
Beliau berkata, mangsa dihantar ke Hospital Bentong (HB) untuk pemeriksaan dan laporan perubatan mengesahkan terdapat kesan rogol. – BHarianOnline

Aku ingin Kamu MilikU dengan Restu ALLAH

Tuhan memberikanku cinta
untuk ku persembahkan hanyalah padamu

Dia anugerahkanku kasih
hanya untuk berkasih berbagi denganmu
atas restu Allah ku ingin Kamu milikku

ku berharap kau menjadi yang terakhir untukku

restu Allah ku mencintai dirimu
ku harap kau pinang ku dengan Bismillah

hampa terasa bila ku tanpamu

hidupku terasa mati jika ku tak bersamamu

hanya dirimu satu yang aku inginkan

ku bersumpah sampai mati hanyalah dirimu

atas restu Allah ku ingin kau miliki ku
ku berharap kau menjadi yang terakhir untukku
restu Allah ku mencintai dirimu
ku harap kau  pinang ku dengan Bismillah

atas restu Allah ku ingin kau miliki ku
ku berharap kau menjadi yang terakhir untukku
restu Allah ku mencintai dirimu
ku harap kau  pinang ku dengan Bismillah

AMIN..................... 

Tuesday, 3 January 2012

BAlik Upsi la plak ...amik final exam..

Salam...


Mlm ni aq da kena berangkat ke tanah tanjung malim da..huhu bkn apew..ni kes malas la ni..aq malas nak take exam lew... satu ag.duk kg ni syok ckit heheh leh la lepak2 ngan adik2 ak ni..da la mcm2 perangai...tp tu yg best... lau balik sana kompem2 tension ..heheh tension study la katakan..huhuhuhu
tp x kisah pom aq study mcm x study gak.duk g kaco member2 ak adla...heheh aq sebenaryew x taw nak post apew..ak ske jew membebel lam ni tp no point lak ari ni... nak kata adew prob x dew lak.. nak kata org mrh ak..heheh ad kew arini??? tp aq x rase papew pom..opsss tipu2 mn dew ak x rse papew...ak rse malas tu perasaan la kan?? heheeh Lau ctew sal tanjun malim ni..actually ak p 7 hari jew..12 januari t ak balik plak...pastu br bukak sem4... da x sbr2 ni ak nak abeskan study ak.bkn apew..nak tahu apew jd kat ak pd masa dpn..hihi keje mcmmn.. ngan sape?? family mcmmn? adik2 aq mcmmn?? sonok kan..lau adew poket DORAEMON... boleh la... ak msuk nak tgk masa dpn..hihi tp tu alam dongeng la... kte kan adew takdir masing2 heheheh ALLAH da tentukan untuk kte yg terbaik bg setiap hambanyew...
k la ak rse sampai cni jew ak nak membebel t lau bebel byk2 lari pd tajuk lak.. heheh ok...... tatatatta titiit utututu  


wsalam...

Monday, 2 January 2012

Banjir oh..banjir... :(

Salam.....

Kowang jgn pelik lak ngan tajuk kat ats tu..ha...tu bknnyew sal banjir area aq..tp sekitar2 kte2 ni la..mcm perlis ngan terengganu..dgr2 mmg banjir teruk2 gak...astagfirullahalazim... banjir besar jgakla... mintak2 la semua ok...
benda ni nampak mcm kes teruk la... kat perlis di kawasan2 tertentu aduishh banjir bkn men ag...sampai sekolah kena tangguh ..sama la mcm kat area ganu ni..sok da start skull tp rsenyew diowang x start ag kot sbb banjir x surut2 pom ag....


Alhamdulillah la aq duk area yg x banjir..yewla..kawasan ak duk kawasan kg2 jew... lecoh tu hehehhe mmg doh... bese r tu.(ganu style heheh) tp x la sapa banjir nek air ckit2 jew..
BTW ak harap semua akn beransur pulih ..AMIN..................

                                          Picture Hiasan semata2

Sunday, 1 January 2012

Sesajew jew...

Salam...

Mula2 nak ctew ap ek?? hehehe lau ctew apew yg ak bt arini..td aq p teman akak ak ngan adik2 ak p kuar..yg akak ak tu nak p amik borang nak jd Cg..heheh sbb nak dpt posting lmbt sgt ..drpd duk tanam anggur yg x berbuah bek p semai buah len..heheh ag pom dy byk sgt hajat2 yg tertunda..(bkn hajat tu ekk)  lau nak tunggu dy posting ermmm alamaknyew x terjwb la...hehehehe  sbb tu la kot nak cr kerja  sambilan slow2 heheh


Adik aq sowang ni p tampal gg dy...katanyew berlobang kat tgh2 heheh takut t ble nak kuar jaln2 kan ssh..hehhe org tgk gg lak..sbb dy mmg ske senyum..lau da senyum MASYALL AH!!!!! hehehhe luasnyew dy senyum....


yg sowang ag p shopping ..yg ni jenis kaya..hehe lau shopping tu heh leh gak tapau selai dua..tu pom lau berduit la..ak ni pokai hehe nama jew belajar tp x dew simpanan ..hheeeh


Tu la...heheheh lau ingat2 balik arini p jalan2 x dew duit p mam KFC konon heheh tp licin!!! heheh lapar + ckit sgt mam 4 kepala hehehehhe
 kla rsenyew  nak ctew byk2 malas nak tulis heeheh
k la..tengsss sudi bce ekkk 


cayunk kowang ..........
wassalam...

InsaN Digelar..

My Photo
kaykay pro
Nama penuh saya NURUL SAKINAH BINTI MOHAMMAD.Org pggl saya simple jew..KAYKAY..simple kan?heheh tp saya suke nama tu..sbb senang nak pggl..UMo??? tanye sendiri tuan dy ekk..hehehe so...Jd follower saya ekk..heheh
View my complete profile